× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι επιλογές Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι καταστροφικές»

Στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην οικονομική κρίση καθώς και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκαν ο Πάνος Ρήγας και ο Γιάννης Μπουρνούς

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 9/3/2022

«Οι επιλογές Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι καταστροφικές»

Συνέντευξη τύπου με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν την οικονομική κρίση, την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ρήγας, μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας και στη στάση των ευρωπαϊκών χωρών, επισήμανε ότι τελικά η μεγάλη χαμένη σε όλη αυτή την ιστορία είναι η Ευρώπη, η οποία δεν έπαιξε το ρόλο που έπρεπε να παίξει σε έναν κόσμο πολυπολικό. «Ένα ρόλο που ως δύναμη αυτόνομη και ως συλλογικότητα αυτόνομη θα έπρεπε να αντιληφθεί για τα ζητήματα της οικονομίας και  της ασφάλειας καθώς και να έχει μια στρατηγική δική της και όχι να είναι ακόλουθος των ΗΠΑ».

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας μιλώντας για την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, την χαρακτήρισε καταστροφική. «Η κυβέρνηση μα εμπλέκει και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα με μία Ρωσία η οποία παίζει στην περιοχή σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο. Έπρεπε να παραμείνει στο δόγμα των αυστηρών κυρώσεων και να στηρίξει ελληνικές λύσεις στην επίλυση του θέματος». 

Παράλληλα ο κ.Ρήγας για το ζήτημα της ακρίβειας σημείωσε ότι οι αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων και της ενέργειας δυστυχώς έχουν δυσάρεστες συνέπειες στην κοινωνία η οποία επιβαρύνεται με ένα τεράστιο κύμα ανατιμήσεων, χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει κανένα μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης και της στήριξης των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σημείωσε πως σε αυτές περιλαμβάνεται η μείωση ή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, ο έλεγχος στην αγορά των καυσίμων και μέτρα προστασίας των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως έχουν διαμορφωθεί πλέον οι συνθήκες για να υπάρξει στη χώρα μια προοδευτική διακυβέρνηση και σε αυτό το θέματα όλα τα κόμματα εκτός και εντός κοινοβουλίου να πάρουν θέση. 

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι ανατιμήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από το ξέσπασμα του πολέμου και όλα έδειχαν ότι θα υπάρχει μία παρατεταμένη κρίση τουλάχιστον έως το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ξέσπασμα του πολέμου ωστόσο, σημείωσε ο Γιάννης Μπουρνούς, δημιουργεί το περιβάλλον για να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ο κ.Μπουρνούς τη μην επάρκεια μαλακών σιτηρών και καλαμποκιού στη χώρα μας η οποία εισάγει μεγάλες ποσότητες από την Ουκρανία και τη Ρωσία. «Όταν τελειώσουν τα αποθέματά μας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσουμε νέες αγορές πολύ πιο ακριβές, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε σημαντικές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης». 

Τέλος ο κ. Μπουρνούς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει όλο το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και έχουμε επιστρέψει σε εποχές της δεκαετίας του 1950, στο δόγμα Παπάγου. «Σήμερα έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος βάζει τη χώρα μας σε δεινητικές διπλωματικές περιπέτειες. Συνεχίζει να αναμασά ότι ο Ερντογάν είναι απομωνομένος διπλωματικά, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία έπεισε τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας να βρεθούν στο περιθώριο του φόρουμ της Αττάλειας και να συνομιλήσουν». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι