× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναψαν τα αίματα» στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης

Συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις η πραξικοπηματική κίνηση των παρατάξεων Κύτελη,Μαμάκου και Ζαφείριου να μην παραστούν στη συνεδρίαση που θα αποφάσιζε τη συμμετοχή η μη στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα δομή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/3/2022

«Αναψαν τα αίματα» στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Μια αναφορά της Εριφύλης Χιωτέλλη επικεφαλής της παράταξης «Με πύξιδα τον πολίτη» για την στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Κύτελη, Μαμάκου και Ζαφειρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε ως συνέπεια την ματαίωση του, ήταν αρκετή για να «ανάψουν τα αίματα» με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η απουσία των συμβούλων από τις προαναφερόμενες παρατάξεις είχε ως συνέπεια την ματαίωση της συνεδρίασης του οργάνου που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και θα αποφάσιζε τη συμμετοχή η μη στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στη Βάστρια αλλά και για κλείσιμο του Καρά Τεπέ.

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν τελείωσαν τα θέματα της προ ημερησίας διάταξης ζήτησε και πήρε τον λόγο η κ.Χιωτέλλη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι επικίνδυνο σε μια δημοκρατία οι πλειοψηφίες να αποφασίζουν ότι οι μειοψηφίες δεν δικαιούνται να παρουσιάζουν την άποψη τους. Το θέτω αυτό γιατί πολλοί από εσάς δεν είσαστε και πολύ υπερήφανοι για την στάση σας στο προηγούμενο συμβούλιο.Το βάζω ως προβληματισμό, για να μην ξανασυμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μίλησε ο κ.Ζαφειρίου ο οποίος απευθυνόμενος στην κ.Χιωτέλλη ανάφερε ότι «αυτό που είπατε μας προσβάλει βάναυσα» ζητώντας την να ζητήσει συγνώμη.
Στη συζήτηση παρενέβη και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη επισημαίνοντας ότι «τα περι προσβολών τα επιστρέφουμε διότι την προηγούμενη φορά ήταν προσβλητική η στάση συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων που απαξίωσαν το δημοτικό συμβούλιο».
Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης έκανε παρατήρηση στην κ.Τσιριγώτη ότι διέκοψε την τοποθέτηση του κ.Ζαφείρίου ενώ από την μεριά της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τον κ.Χατζηγιάννη «να σταθεί ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και να μην αφαιρεί τον λόγο».

Ο κ.Χατζηγιάννης κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι με την στάση τους και τις αναφορές τους θέλουν να προκαλέσουν τη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου για να πάρει την απάντηση ότι ο ίδιος δημιουργεί την ένταση.Ακολούθως παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» Κώστας Αστυρακάκης επέμενε στο να κρατούνται χαμηλοί οι τόνοι ζητώντας να τηρείται ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου με την ώρα των ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης έριξε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βατού ο οποίος απευθυνόμενος στην κ.Τσιριγώτη ανέφερε ότι «δεν δέχομαι μαθήματα δημοκρατίας από καινούργια παιδάκια που ήρθαν και μας κουνάνε και τα δάχτυλα».Η κ.Τσιριγώτη από τη μεριά της ζήτησε από τον κ.Βατό να ανακαλέσει τα όσα είπε εις βάρος της κάτι που όμως δεν συνέβη.

Αναλυτικά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης εδώ:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον