× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναψαν τα αίματα» στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης

Συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις η πραξικοπηματική κίνηση των παρατάξεων Κύτελη,Μαμάκου και Ζαφείριου να μην παραστούν στη συνεδρίαση που θα αποφάσιζε τη συμμετοχή η μη στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα δομή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/3/2022

«Αναψαν τα αίματα» στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης

Μια αναφορά της Εριφύλης Χιωτέλλη επικεφαλής της παράταξης «Με πύξιδα τον πολίτη» για την στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Κύτελη, Μαμάκου και Ζαφειρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε ως συνέπεια την ματαίωση του, ήταν αρκετή για να «ανάψουν τα αίματα» με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η απουσία των συμβούλων από τις προαναφερόμενες παρατάξεις είχε ως συνέπεια την ματαίωση της συνεδρίασης του οργάνου που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και θα αποφάσιζε τη συμμετοχή η μη στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στη Βάστρια αλλά και για κλείσιμο του Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν τελείωσαν τα θέματα της προ ημερησίας διάταξης ζήτησε και πήρε τον λόγο η κ.Χιωτέλλη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι επικίνδυνο σε μια δημοκρατία οι πλειοψηφίες να αποφασίζουν ότι οι μειοψηφίες δεν δικαιούνται να παρουσιάζουν την άποψη τους. Το θέτω αυτό γιατί πολλοί από εσάς δεν είσαστε και πολύ υπερήφανοι για την στάση σας στο προηγούμενο συμβούλιο.Το βάζω ως προβληματισμό, για να μην ξανασυμβεί».

Αμέσως μίλησε ο κ.Ζαφειρίου ο οποίος απευθυνόμενος στην κ.Χιωτέλλη ανάφερε ότι «αυτό που είπατε μας προσβάλει βάναυσα» ζητώντας την να ζητήσει συγνώμη.
Στη συζήτηση παρενέβη και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη επισημαίνοντας ότι «τα περι προσβολών τα επιστρέφουμε διότι την προηγούμενη φορά ήταν προσβλητική η στάση συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων που απαξίωσαν το δημοτικό συμβούλιο».
Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης έκανε παρατήρηση στην κ.Τσιριγώτη ότι διέκοψε την τοποθέτηση του κ.Ζαφείρίου ενώ από την μεριά της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τον κ.Χατζηγιάννη «να σταθεί ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και να μην αφαιρεί τον λόγο».

Ο κ.Χατζηγιάννης κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι με την στάση τους και τις αναφορές τους θέλουν να προκαλέσουν τη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου για να πάρει την απάντηση ότι ο ίδιος δημιουργεί την ένταση.Ακολούθως παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» Κώστας Αστυρακάκης επέμενε στο να κρατούνται χαμηλοί οι τόνοι ζητώντας να τηρείται ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου με την ώρα των ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης έριξε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βατού ο οποίος απευθυνόμενος στην κ.Τσιριγώτη ανέφερε ότι «δεν δέχομαι μαθήματα δημοκρατίας από καινούργια παιδάκια που ήρθαν και μας κουνάνε και τα δάχτυλα».Η κ.Τσιριγώτη από τη μεριά της ζήτησε από τον κ.Βατό να ανακαλέσει τα όσα είπε εις βάρος της κάτι που όμως δεν συνέβη.

Αναλυτικά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης εδώ:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης