× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ναι στη δομή από τον δήμαρχο Χίου, όχι στην συγκέντρωση της πλατείας

Ο κ. Κάρμαντζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας διαχωρίζοντας τη θέση του από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου κατηγορώντας τες ότι σπέρνουν τον διχασμό

Δημοσίευση 22/2/2022

Ναι στη δομή από τον δήμαρχο Χίου, όχι στην συγκέντρωση της πλατείας
' χρόνος ανάγνωσης

Ναι στη δημιουργία νέας δομής, με ευθύνη της κυβέρνησης είπε σήμερα, παραμονή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλλει η επιτροπή αγώνα,  ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκδηλώνοντας δημοσίως την ταύτιση του με την γραμμή κυβέρνησης και υπουργού μετανάστευσης και ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Κάρμαντζης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας διαχωρίζοντας τη θέση του από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου κατηγορώντας τες ότι σπέρνουν τον διχασμό, δημιουργούν πόλωση και δεν θέλουν να δοθεί λύση στο προσφυγικό. “Βαδίζουν σε δρόμους επικίνδυνους, σκοτεινούς και αναχρονιστικούς” είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “το πρόβλημα των αντιπολιτεύσεων του συμβουλίου είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Στα σοβαρά ζητήματα δεν εμφανίζουν λύσεις, δεν έχουν αντιπροτάσεις.”, σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποντάροντας στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό, έχουν μειωθεί οι ροές γίνεται φύλαξη συνόρων έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων στη ΒΙΑΛ και πλέον, “μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με ασφάλεια, γιατί στο παρελθόν για να περάσεις την πλατεία μετα το απόγευμα ήθελες σωματοφύλακα”.

Στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει να δοθεί μια λύση στο προσφυγικό κι αυτή η λύση είναι η δημιουργία δομής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην… παρασυρθούν και να “αγωνιστούν σαν βασιλιάδες και να μην πέσουν στον… βούρκο”. Δήλωσε ότι δεν είναι εκείνος που θα υποτιμήσει ή μη τους πολίτες και τη νοημοσύνη τους καλώντας τους να συμμετέχουν ή όχι στην συγκέντρωση, προσπαθώντας επανειλημμένα να εμφανίσει ότι η επικρατέστερη άποψη στον κόσμο της Χίου είναι υπέρ της δημιουργίας δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι η πρόταση του κ. Μηταράκη για δομή 1200 ατόμων ικανοποιεί αυτή την απόφαση, αφού συγκρίνοντας και το μέγεθος των υπόλοιπων δομών στο Αιγαίο, αυτή της Χίου είναι η μικρότερη. “Δεν πρόκειται για υπερδομή. Κάποιοι αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση. εμείς ενημερώνουμε. Δεν είμαστε μάγοι, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και βάζουν κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση” , συμπληρώνοντας ότι οι αντιπολιτεύσεις δεν εφαρμόζουν την απόφαση αφού δεν υποδεικνύουν χώρους για τη δημιουργία της δομής.

“Κρίνεται η στάση των αιρετών από τους πολίτες”, σχολίασε για τη στάση της Περιφέρειας που φέρει και την ευθύνη της διοργάνωσης της αυριανής κινητοποίησης.

Ο κ. Κάρμαντζης προσπάθησε να εμφανίσει ότι αποτελεί την έκφραση του λαού της Χίου. Μένει η απάντηση να δοθεί αύριο στην πλατεία.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν

Επιθέσεις σε τάνκερ, τελεσίγραφο Ισραήλ στον Λίβανο, πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια και ο Τραμπ μιλά για «τελείωμα της δουλειάς»
Στη 13η μέρα του πολέμου ο Κόλπος φλέγεται και οι αγορές τρέμουν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης

Οι πλημμυροπαθείς θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αιτήσεων για λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική ενίσχυση
Λήμνος: Ως τις 7 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους

Ο πρόεδρος Τάσος Γιάγκογλου προειδοποιεί για ασφυξία στις επιχειρήσεις καφέ και ζητά επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση
Αντιδρά η Ελληνική Ένωση Καφέ στην επιβολή πλαφόν κέρδους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μένει μέχρι να φύγει το Super Star

Μικρή παράταση της δρομολόγησης του στην γραμμή
Μένει μέχρι να φύγει το Super Star
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας

Στη Λέσβο οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χίου και Σάμου μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Βουτσινά με επίκεντρο τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση
Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες

Έκτακτες ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Παπασταύρου – Θεοδωρικάκου για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας
Πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα για τρεις μήνες
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος
ΚΟΣΜΟΣ

Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Η προειδοποίηση της Saudi Aramco για καταστροφικές συνέπειες, οι απειλές του Ιράν για πλήρη μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ και η διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίων στον Περσικό Κόλπο εντείνουν την ανησυχία για νέα ενεργειακή κρίση
Εξανεμίζονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση αθλητικών έργων και το νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας
Στην Αθήνα ο Κώστας Μουτζούρης για τη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο

Μείωση ατυχημάτων και τραυματισμών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Λιγότερα τροχαία τον Φεβρουάριο 2026 στο Βόρειο Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων

Ο Καθηγητής του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός μιλά στο ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για την εξάρτηση των ελληνικών μέσων, την πολεμική ρητορική και τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη χώρα
Η αλήθεια στο στόχαστρο των πολέμων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο

Η πτώση των ποσοστών της ανεργίας οφείλεται κατά 50% περίπου στην εργασιακή αποστράτευση χιλιάδων κατοίκων των νησιών της περιφέρειας
Δραματική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Βόρειο Αιγαίο