× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μητσοτάκης με διέγραψε επειδή μιλάω για το κουκούλωμα της Novartis απ’ την κυβέρνησή του»

O Γιώργος Κύρτσος για την διαγραφή του από τη Ν.Δ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2022

«Ο Μητσοτάκης με διέγραψε επειδή μιλάω για το κουκούλωμα της Novartis απ’ την κυβέρνησή του»
' χρόνος ανάγνωσης

«Έχω υποχρέωση να μιλήσω γιατί η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση», επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής - μέχρι πρότινος - της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα διεγράφη από το κόμμα του.

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη εξήγησε πως αποθέωνε την κυβέρνηση όταν αυτή πήγαινε καλά στο πρώτο εξάμηνο της πανδημίας αλλά πλέον δεν γίνεται να μην κάνει κριτική για τα θέματα της ενέργειας, των τιμών, του πληθωρισμού, της Novartis, τους 26.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τους Βρετανούς συντηρητικούς, τους βουλευτές του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, που ζήτησαν την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του σε κορονοπάρτυ παρά τα απαγορευτικά μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία λόγω κορονοϊού.

«Σε αυτούς τι θα έπρεπε να έχουν κάνει; Θα έπρεπε να τους έχουν κάψει τα σπίτια όχι να τους διαγράψουν». «Που πάμε;» αναρωτήθηκε και τόνισε «όποιος μιλάει και διαφωνεί διαγράφεται; Υποτίθεται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κύρτσος σημείωσε πως «η οργανωτική διαγραφή μου έχει οργανωθεί εδώ και καιρό με την έννοια ότι κανείς δεν μου έδινε σημασία και αυτά που έγραφα, που έστελνα στο Μαξίμου δεν βρίσκανε καμιά ανταπόκριση». Συνεπώς διαγράφουν έναν επισήμως που τον είχαν διαγράψει ανεπίσημα.

«Μου τηλεφώνησαν δύο φορές. Τη μια να σταματήσω να μιλάω για τις συγκοινωνίες και την άλλη για την πανδημία» είπε. «Εδώ μιλάμε για ηθική και πολιτική κατάπτωση», «τον ευχαριστώ για τη λύτρωση, εγώ δεν μπορώ σε αυτό το περιβάλλον δεν αντέχω» εξήγησε ο κ. Κύρτσος.

Μίλησε μάλιστα και για την πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. «Δεν έχω σχέση με τον Βελόπουλο» είπε. «Είμαι 70 ετών δεν είναι η προτεραιότητα μου το νέο ξεκίνημα». «Έχω δύο χρόνια και τέσσερις μήνες ακόμα και είμαι ένας δραστήριος ευρωβουλευτής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα συνεχίσω την κριτική» είπε. «Επειδή ο Μητσοτάκης είναι αρχηγός τον άφηνα στο απυρόβλητο. Τώρα δεν είναι αρχηγός, πέταξε το γάντι, τώρα θα το σηκώσω και θα δώσω στην κριτική μου και μια ευρωπαϊκή διάσταση καθώς είναι απαράδεκτο να κουκουλώνουμε το σκάνδαλο της Novartis και να πηγαίνουμε σε διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικής λειτουργού οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς», εξήγησε.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης με διέγραψε επικαλούμενος το θέμα της Novartis. Θα μπορούσε να με διαγράψει για εκατό άλλους λόγους» σημείωσε.

«Επομένως μπαίνει πιο βαθιά με δική του ευθύνη στο θέμα της Novartis, είναι αποφασισμένος δηλαδή να το πάει μέχρι το τέλος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό έχει ένα υψηλό ρίσκο πολιτικό για τον ίδιο, τη Νέα Δημοκρατία, την εικόνα της χώρας, κλπ» είπε ο ευρωβουλευτής τονίζοντας πως του κάνει εντύπωση «η επιλογή του πεδίου αναμέτρησης».

Του κάνει εντύπωση σημείωσε και ένα τουΐτ του Βέμπερ ο οποίος έγραψε ότι θα τον καλέσουν για εξηγήσεις, επειδή δυσφημεί τον Μητσοτάκη. «Περίμενα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δείξει έναν πιο ώριμο προβληματισμό για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη Novartis, τους δημοσιογράφους, τη δικαστική λειτουργό όλα αυτά είναι μπροστά μας» επισήμανε κ. Κύρτσος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ