× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χαλάρωση μέτρων: «Πράσινο φως» για όρθιους στην εστίαση

Από το Σάββατο η εφαρμογή

Δημοσίευση 16/2/2022

Χαλάρωση μέτρων: «Πράσινο φως» για όρθιους στην εστίαση
' χρόνος ανάγνωσης

Από το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, θα τεθεί σε ισχύ η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, που εισηγήθηκε σήμερα (16.02.2022) η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Σε εισήγηση να επιτρέπονται και οι όρθιοι θαμώνες προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενώ παράλληλα έδωσε το πράσινο φως και για την άρση των περιορισμών για φυσική παρουσία στα συνέδρια. Η άρση των περιορισμών θα μπει σε εφαρμογή από το Σάββατο και αφορούν αποκλειστικά όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Η Επιτροπή διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν αποφάσισε καμιά χαλάρωση στις απαγορεύσεις σε αυτό το πεδίο. Να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν αλλάζουν οι συστάσεις και οι υποχρεώσεις για τη χρήση μάσκας.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αλλά και την επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί από το 2024»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λάμψη και πολιτισμός στο Φεστιβάλ της Χίου

Με πολύ καλές κριτικές και σημαντικές παρουσίες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις