× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η ΝΔ επιλέγει συνειδητά την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών»

Ο Οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Παπαζαχαρίου, μιλά για την ακρίβεια και τις αυξήσεις, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, το ενδεχόμενο εκλογών και τα μελλοντικά του σχέδια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/2/2022

«Η ΝΔ επιλέγει συνειδητά την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών»
' χρόνος ανάγνωσης

«Η πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στην ενέργεια, δεν έρχεται από τους οικονομολόγους, αλλά από τους ανθρώπους που βιώνουν στο πετσί τους  όλη αυτή την κατάσταση, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm  και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αντώνης Παπαζαχαρίου.

Ο κος Παπαζαχαρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να μην αξιοποιεί το δημοσιονομικό χώρο που έχει για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και την μείωση του Ειδικού φόρου καυσίμων αλλά για να στηρίξει το ελάχιστο ποσοστό των Ελλήνων που έχουν μεγάλα εισοδήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επέλεξε για παράδειγμα να αυξήσει από 150.000 ευρώ που ήταν ανά παιδί οι αντικειμενικές αξίες για δωρεάν γονικές παροχές, σε 800.000 ευρώ ανά γονιό και ανά παιδί. Από αυτή την αύξηση οι μόνοι ευνοημένοι είναι φυσικά όσοι έχουν μεγάλες περιουσίες και ακίνητα και θέλουν να κάνουν δωρεάν μεταβιβάσεις στα παιδιά τους. Αυτούς λοιπόν επιλέγει να ελαφρύνει η κυβέρνηση και όχι να στηρίξει την οικονομία, την ανάπτυξη, την υγεία και άλλους νευραλγικούς τομείς».

Όπως σημείωσε ο Αντώνης Παπαζαχαρίου, η διαφορά της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα η στήριξη των πολιτών και αυτό πρόσθεσε φαινόταν την περίοδο της διακυβέρνησης, όταν γινόταν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι ζητούσαν την αύξηση στην ενέργεια 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση θα είναι σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών με την αύξηση των μισθών και το δεύτερο τη μείωση κάποιων φόρων όπως για παράδειγμα ο Ειδικός φόρος καυσίμων για όσο θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Παράλληλα θα φροντίσουμε για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες, με καλύτερες παροχές υγείας σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με στήριξη των αγροτών σε όλα τα επίπεδα, κ.λπ».

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αντώνης Παπαζαχαρίου στο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα ήταν η καλύτερη δυνατή για την πατρίδα μας ώστε να φύγει επιτέλους όπως είπε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. 

Σχολιάζοντας ωστόσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα μετά το συνέδριο του κόμματος, όπου θα τεθούν με ειλικρίνεια πολλά σοβαρά θέματα που απασχολούν το κόμμα, τα στελέχη του κόμματος θα επικοινωνήσουν στους πολίτες όλες τις προτάσεις και τις αλλαγές που φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν εκλεγεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική και αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ή υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά δηλώνοντας ότι είναι στρατιώτης του κόμματος σε μια συλλογική προσπάθεια η οποία δεν έχει να κάνει με καρέκλες και οφίτσια αλλά με σκληρή δουλειά προς όφελος των πολιτών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης