× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σύστημα σύγχρονης τεχνολογίας στην Οφθαλμολογική μονάδα του Βοστάνειου

Τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Δημοσίευση 11/2/2022

Σύστημα σύγχρονης τεχνολογίας στην Οφθαλμολογική μονάδα του Βοστάνειου
' χρόνος ανάγνωσης

Για πρώτη φορά σε λειτουργία τέθηκε  χθες Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου το νέο σύστημα φακοθρυψίας στο χειρουργείο της Οφθαλμολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου το  συγκεκριμένο σύστημα είναι κορυφαίας τεχνολογίας με τις παρακάτω  δυνατότητες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-   Επιτρέπει την ευχερέστερη φακοθρυψία, μειώνοντας τους χειρουργικούς χρόνους και λειτουργώντας λιγότερο παρεμβατικά στους ιστούς που γειτνιάζουν με το φακό του οφθαλμού.

-  Διατηρεί σταθερό βάθος θαλάμου μέσα στον οποίο ο χειρουργός μπορεί να διεκπεραιώσει με ασφάλεια και άνεση το χειρουργείο καταρράκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Επιτρέπει ασφαλείς παρεμβάσεις, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο στο υαλώδες σώμα, δηλαδή στο οπίσθιο ημιμόριο του οφθαλμού.

«Πρόκειται για τεχνολογία αιχμής στην χειρουργική επέμβαση του καταρράκτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο τόσο για την ασφαλέστερη διεκπεραίωση των περιστατικών καταρράκτη, όσο και για την εκπαίδευση των νέων γιατρών σ' αυτό το χειρουργείο. 

Η προσπάθεια συνεχίζεται για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του Νησιού μας τις οποίες και οφείλουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου