× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 2/2/2022

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου
' χρόνος ανάγνωσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως ενημέρωσε μέσω των social media ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ένας νεαρός συνελήφθη, φερόμενος ως δράστης.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή και προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, είναι σεσημασμένος για εμπλοκή και σε άλλα περιστατικά βίας με οπαδικό πρόσημο, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί δίκη για περιστατικό του 2019.

Ο συλληφθείς ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που προσήχθησαν χθες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σήμερα συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν απρόκλητα στον 19χρονο και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον 23χρονο αναγνώρισε κι ένας από τους δύο φίλους του Άλκη που επίσης χτυπήθηκαν από τους τραμπούκους.

«Eπικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, νωρίτερα έγινε έφοδος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται συγκεκριμένα στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο ύψος της Σβώλου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ευρήματα και την εξέλιξη των ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελευταία του κατοικία ο 19χρονος Άλκιβιάδης

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, σήμερα, στη Βέροια, ο άτυχος νέος. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια της πόλης, με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι από τον ξαφνικό χαμό του. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο των Κοιμητηρίων, με τους παρευρισκόμενους να αφήνουν κίτρινα και λευκά λουλούδια στη μνήμη του, λέγοντας το «τελευταίο αντίο».

Στεφάνια στη μνήμη του 19χρονου έστειλαν, μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ Άρης, ο ΑΣ Άρης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Θύρα 13, ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βέροιας, ο σύνδεσμος Capital Squad και το ΕΑΑΣ παράρτημα Ημαθίας.

Στο μεταξύ, τη θλίψη της για τον άδικο χαμό ενός εκ των νεότερων μελών της, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή, είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση και ζητείται από την Πολιτεία «να ανταποκριθεί στην ευθύνη της για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μπλόκο στους κυνηγούς από την ηπειρωτική Ελλάδα ζητά ο Βλάττας

Φοβούνται τη μεταφορά της ευλογιάς των προβάτων στη Λήμνο οι κτηνοτρόφοι του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Ειρήνη Πετράκη στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας αναλαμβάνει τη θέση με τριετή θητεία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διοικητής στην ΑΣΔΕΝ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής

Αποχωρεί ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

224 νέα διαμερίσματα σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

Το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ μετατρέπει στρατόπεδα σε σπίτια για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και γιατρών/εκπαιδευτικών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αφορούν παιδιά από 6 ως 18 ετών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία