× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απέσυρε το βίντεο για την γονιμότητα η Κεραμέως

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2022

Απέσυρε το βίντεο για την γονιμότητα η Κεραμέως
' χρόνος ανάγνωσης

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ανακλήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» το οποίο είχε εγκριθεί από το υπουργείο παιδείας για τα γυμνάσια της χώρας, και αναπαρήγαγε απόψεις όπως η θεωρία του αγέννητου παιδιού.


Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΙΕΠ αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής». Οι άμεσες αντιδράσεις από φορείς και χρήστες των social media είχαν να κάνουν με το ότι, στο βίντεο, ακούγονταν σκοταδιστικές απόψεις όπως ότι «τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του», ή ότι «στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα social media κατακλείστηκαν από αρνητικά σχόλια κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ενώ για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», είναι ο τίτλος των 3 βίντεο τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, ότι δηλαδή η ζωή ενός παιδιού αρχίζει με τη σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα βίντεο αναπαράγεται ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Όπως τόνισε στο ethnos.gr ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και εστάλη από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Υπογράμμισε εν συνεχεία ότι η έγκριση τέτοιων προγραμμάτων δε σημαίνει και υιοθέτηση απόψεων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συνέχισε ο ίδιος, «δεν μπορεί να ελέγχει κάθε εκπαιδευτικό υλικό, καθώς η έγκριση δίνεται από το ΙΕΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ
Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η αναπληρώτρια τομεράρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία τονίζει:

«Σε θεσμικό «αρνητή» του ορθολογισμού και της επιστήμης έχει μετατραπεί το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας διαρκώς της εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά την κοινωνία. Τελευταία πράξη, η έγκριση προγράμματος «Προγεννητικής Αγωγής» για τους μαθητές Γυμνασίου, το οποίο αναπαράγει και διαδίδει τη σκοταδιστική θεωρία περί «αγέννητου παιδιού», προπαγανδίζει συντηρητικές ψευδοθεωρίες για τη σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα, τη γονεϊκότητα και το σώμα, ενοχοποιώντας τις γυναίκες και αμφισβητώντας το δικαίωμα στην άμβλωση.

Δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», το οποίο ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων και ανάγκασε ΜΜΕ, χορηγούς, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρουν τη στήριξή τους. Κάνουν πως δεν ακούν για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τις παρενοχλήσεις, τις κακοποιήσεις, την έμφυλη βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε για αυτό κατήργησαν τη «Θεματική Εβδομάδα» και ανέστειλαν το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το οποίο μπήκε στα σχολεία το 2015. Κάθε τους πρωτοβουλία απαντά στο ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και των ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων, ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια και να σημαδέψουν τις εφηβικές ψυχές.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ας ασχοληθούν επιτέλους με τα «γεννημένα παιδιά» και ας αφήσουν τα «αγέννητα». Ας θωρακίσουν το δημόσιο σχολείο απέναντι στην πανδημία, ώστε να μη μετράμε 160.000 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 από την αρχή του 2022. Ας σταματήσουν επίσης τη διάλυση των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και το κλείσιμο του «Παίδων Πεντέλης».

Κάθε μέρα επιβεβαιώνουν πόσο καταστροφικοί είναι για την κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Πρέπει να φύγουν. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, ούτε υλικά, ούτε πνευματικά»

Η επιστολή της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένες διασταυρώσεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σε Βόρειο - Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά
Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου

Από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού του νησιού
Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα

Δείτε εδώ που διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου
Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός στα ερείπια του εργοστασίου στα Τρίκαλα
Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης

Πίεση Μουτζούρη προς το Υπουργείο για ίση μεταχείριση των νησιών στις μεταφορές
Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 2 ακόμη αγνοουμένων εργαζομένων
Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του

Σοκ προκαλεί στη Γλυφάδα η δολοφονία 80χρονου άνδρα από τον 46χρονο γιο του. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος είχε καταδικαστεί για τον φόνο της μητέρας του το 2014
Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις και η νομισματική πολιτική ενισχύουν την ανασφάλεια στις αγορές
Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες

Οργή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, φόβοι για κλιμάκωση και κύμα αντιδράσεων μετά το αιματηρό περιστατικό
Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο
«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory