× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μόνο το 70% εμβολιάστηκε στη Λέσβο»

«Δεν πείσαμε τις ηλικίες που κινδυνεύουν» λέει στο «Ν» ο Π. Θεοδοσίου, πνευμονολόγος, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/1/2022

«Μόνο το 70% εμβολιάστηκε στη Λέσβο»
' χρόνος ανάγνωσης

Εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα, τα ερωτήματα και τους προβληματισμού που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα FM και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο πνευμονολόγος, Παναγιώτης Θεοδοσίου, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά Covid από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρά μόνο σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες. Ανέφερε τη σημασία του εμβολιασμού και τους χαμηλούς του στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά και στη Λέσβο που αγγίζει μόλις το 70% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι σκληροί δείκτες στην Ελλάδα, δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και των νεκρών είναι πολύ υψηλότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και λόγω του χαμηλού εμβολιασμού και της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση νόσησης από κορονοιό δεν θα πρέπει ο ασθενής να λαμβάνει αντιβίωση, ούτε κορτιζόνη παρά μόνο αναλγητικά και αντιπυρετικά, διαφορετικά θολώνει η κλινική του κατάσταση, τόνισε, προτρέποντας τους ασθενείς να ρωτούν πάντα τον γιατρό τους και όταν χειροτερεύουν, δηλαδή παρουσιάζουν πυρετό για πέντε ημέρες που δεν υποχωρεί, να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Θεοδοσία αναφέρθηκε και στη διασπορά του ιού από τα σχολεία, τονίζοντας ότι αφενός πρέπει να μην κλείνουν, αλλά αφετέρου πρέπει να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να χορηγείται ενισχυμένη μάσκα υψηλής προστασίας και να εμβολιάζονται τα παιδιά- όχι για το δικό τους κίνδυνο, αλλά του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε επίσης ότι θα ξεκινήσει η χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες που νοσούν, μετά την απόφαση ειδικής επιτροπής, ώστε να γίνεται αγωγή από την πρώτη έως και την Πέμπτη μέρα νόσησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει τη νέα σεζόν με τραγούδι και δημιουργικότητα

Το πρώτο ραντεβού το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τα σχολεία ανοίγουν – και για τα κουτάβια!

Δωρεάν Puppy Classes από το Aegean Vet Care στη Μυτιλήνη
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στη Μυτιλήνη, φωτογραφίζουμε τα ζωάκια μας!

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας με αστείες και τρυφερές στιγμές με τα κατοικίδια ζώα διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παγκράτιο άθλημα για παιδιά Shootfighters C.S.A

Αυθεντική ελληνική πολεμική τέχνη για σωματική και ψυχική ενδυνάμωση