× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το Καρά Τεπές ή Βάστρια δεν είναι ψευτοδίλημμα είναι η πραγματικότητα»

Απαντήσεις για τις νέες δομές, τη διαχείριση της πανδημίας και την ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο δίνει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Προκόπης Τζιμής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/1/2022

«Το Καρά Τεπές ή Βάστρια δεν είναι ψευτοδίλημμα είναι η πραγματικότητα»

Στα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας όπως η διαχείριση της πανδημίας, το μεταναστευτικό προσφυγικό και η δημιουργία των νέων δομών, καθώς και η προοπτική εκλογών μέσα στο 2022, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Προκόπης Τζιμής πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Τζιμής αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τα διάφορα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πολλές φορές δύσκολες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος όμως της κοινωνίας και των πολιτών.

Όπως σημείωσε, περίμενε η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας και στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών το οποίο πρόσθεσε σώζει ζωές. Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ο Προκόπης Τζιμής, στο διάστημα της πανδημίας ενισχύθηκαν οι δομές υγείας, τα νοσοκομεία και διπλασιάστηκαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ όπως τόνισε στηρίχθηκαν και η κοινωνία. Μάλιστα σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, με βάσει το ΑΕΠ η Ελλάδα είναι η χώρα που στήριξε περισσότερο τους εργαζόμενους σε σύγκριση με άλλες χώρες του κόσμου.

Αναφερόμενος ο Προκόπης Τζιμής στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα γεγονότα στα λιμάνια της Λέσβου και της Χίου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η δημιουργία κλειστών – ελεγχόμενων δομών φιλοξενίας σε συνδυασμό με την καλή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, αποτελούν τη λύση του προβλήματος για τα νησιά μας και αυτό, σημείωσε, οφείλουν να το κατανοήσουν οι συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  κ.Τζιμής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του Κώστα Μουτζούρη, για το ζήτημα αυτό, σημειώνοντας ότι με τη στάση που τηρεί ο περιφερειάρχης  τα τελευταία δείχνει ότι ανήκει μεν, στο ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, όχι όμως της Νέας Δημοκρατίας. «Όσοι δεν συμφωνούν με τη δημιουργία της νέας δομής, εναντιώνονται στη θωράκιση των συνόρων μας, επιθυμούν ίσως να δουν ξανά τις εικόνες του 2015 και φυσικά με τη στάση τους μονιμοποιούν την υφιστάμενη δομή του Καρά Τεπέ μέσα στον αστικό ιστό.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της  Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στο ενδεχόμενο να υπάρξουν  αντιδράσεις κατά την έναρξη των εργασιών του κέντρου στη Βάστρια, είπε μεταξύ άλλων, πως δεν θεωρεί ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, όμως τόνισε αν υπάρξουν η κυβέρνηση προφανώς θα ξανασκεφθεί τη δημιουργία του κέντρου και ως εκ τούτου θα παραμείνει η δομή στον Καρά Τεπέ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μέσα στο 2022 ο Προκόπης Τζιμής επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ απαντώντας στο ερώτημα περί ανανέωσης του ψηφοδελτίου και ορίων ηλικίας στα ψηφοδέλτια, σημείωσε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τη στάση του σηματοδοτεί την ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία. «Στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος αναδείχθηκε ο  Παύλος Μαρινάκης, ένας νέος επιστήμονας μόλις 32 ετών. Αυτό από  μόνο του δείχνει την τάση που υπάρχει. Το θέμα των ηλικιακών ορίων θα το αποφασίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι πρέπει να υπάρχει συνδυασμός των της νεανικής σκέψης και ορμής με την πείρα και την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτικών».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες