× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απολογισμός μιας δύσκολης χρονιάς

Κόπηκε χθες η βασιλόπιτα του Νοσοκομείου με απολογισμό πεπραγμένων του ιδρύματος το χρόνο που πέρασε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2022

Απολογισμός μιας δύσκολης χρονιάς
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς, λόγω της πανδημίας, την επισημότητα παλιότερων χρόνων όταν αποτελούσε γεγονός συνάντησης πολιτικών, οικονομικών και άλλων κοινωνικών παραγόντων του νησιού, κόπηκε χθες η βασιλόπιτα του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

Φέτος, λόγω των συνθηκών, η εκδήλωση της κοπής της πίτας από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Γιώργο Καμπούρη, πραγματοποιήθηκε παρουσία μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των τομέων και τμημάτων του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός αποτέλεσε αντικείμενο ενός μίνι απολογισμού της προσπάθειας για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών. Ενδεικτικά ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ κατά 40%, στην έναρξη λειτουργίας του αιμοδυναμικού (στεφανιογράφος), στην έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Πόνου και στην πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στα Δάφια Καλλονής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πραγματοποίηση 86.000 δόσεων εμβολίων από τις 135.000 συνολικά δόσεις που έγιναν στο νησί από της 12 Ιανουαρίου 1921
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σ´ όλους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επισκέπτες υγείας, το παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που συνεχίζει να δίνει τη μεγάλη μάχη για τη Δημόσια Υγεία, για όλα όσα πετύχαμε με την συλλογική προσπάθεια την χρόνια που πέρασε» είπε ο κ. Καμπούρης κόβοντας τη βασιλόπιτα του νοσηλευτικού ιδρύματος ο οποίος και κατέληξε τονίζοντας πως «μένουν να γίνουν ακόμη περισσότερα την νέα χρονιά!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου