× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Και τώρα πώς χάνουμε τα κιλά των γιορτών;

Μικρά γεύματα, σωματική άσκηση, κατανάλωση λαχανικών και μικρές μερίδες γλυκών γεύσεων, συμβουλεύει η διατροφολόγος Αγγελική Μυρογιάννη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/1/2022

Και τώρα πώς χάνουμε τα κιλά των γιορτών;
' χρόνος ανάγνωσης

Χρήσιμες συμβουλές για την επιστροφή στην κανονικότητα της διατροφής μας μετά τις γιορτές, χωρίς εξαντλητική δίαιτα και στερήσεις οι οποίες συνήθως δοκιμάζουν τις αντοχές και την υγεία μας, δίνει στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η διαιτολόγος – διατροφολόγος Αγγελική Μυρογιάννη.

Όπως ανέφερε η Αγγελική Μυρογιάννη, η εβδομάδα που ξεκινά είναι μια καλή ευκαιρία για νέο ξεκίνημα με ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση, προκειμένου να χαθούν τα κιλά των γιορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε πρώτη φάση, σημειώνει, απομακρύνουμε τα γλυκά που έχουν περισσέψει. Είτε τα βάζουμε στην κατάψυξη για να τα τρώμε σιγά σιγά, είτε τα χαρίζουμε σε φίλους και γνωστούς. Από εκεί και πέρα μπορούμε να καλύψουμε την ανάγκη μας για γλυκές γεύσεις με νόστιμα και υγιεινά σνακ όπως είναι το γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα ή φρουτοσαλάτες ή ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η Αγγελική Μυρογιάννη στην ποιότητα των γευμάτων, σημείωσε ότι αυτά θα πρέπει να είναι ισορροπημένα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μειωθεί λίγο η ποσότητα του μεσημεριανού φαγητού. «Από εκεί και πέρα μπορούμε να μειώσουμε τις μερίδες χρησιμοποιώντας μικρά πιάτα και να βάλουμε στο πιάτο μας τρία θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λαχανικά. Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής, απομακρύνει τους ανθρώπους από την υγιεινή διατροφή και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών».

 Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους είναι η ένταξη της άσκησης στη ζωή μας, με αύξηση του χρόνου για περπάτημα, ποδήλατο ή χειρονακτικές εργασίες.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε  η Αγγελική Μυρογιάννη η απώλεια του βάρους που πήρε κάποιος στις γιορτές, θα γίνει σταδιακά ανάλογα με την ηλικία, το φύλο του και την απόδοση του μεταβολισμού του και την ποιότητα διατροφής που ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν πάλι πρόσθεσε, αισθανόμαστε ότι τα περιττά κιλά είναι δύσκολο να χαθούν ή ότι δεν μπορούμε να βάλουμε πρόγραμμα στη διατροφή μας, είναι καλό να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής, είναι ότι ο διατροφολόγος θα καταγράψει τις ανάγκες μας, τις επιλογές μας, τον τρόπο ζωής μας και το ιστορικό μας γενικότερα και με βάση αυτά τα δεδομένα θα φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής με στοχευμένες παρεμβάσεις κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Νέα διοίκηση στους ποτοποιούς με πρόεδρο τον Δημήτρη Αναγνώστου

Με στόχο την ανάδειξη και προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων του «Ούζου Μυτιλήνης» και του «Ούζου Πλωμαρίου»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Μυτιλήνη ένας από τους 10 δήμους που επενδύουν στη μητρότητα και τον θηλασμό

Δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού, με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας και εθελοντικών ομάδων
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ψηφιακό βήμα για την προστασία των ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος Μυτιλήνης θέτει σε λειτουργία μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και υιοθεσίας που ενισχύει τη φιλοζωική κουλτούρα και τη φροντίδα των αδέσποτων
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες στις ορθοπεταλιές ορεινής ποδηλασίας

Η Ακαδημία Ποδηλασίας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στο Άλσος Τσαμάκια
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Visit Agiasos ανέδειξε την ιστορία πίσω από τα «Καστανοπταρέλια»

Στον Καστανιώνα με δράσεις που συνδύασαν τη γεύση, τη μνήμη και τη συλλογική δημιουργικότητα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Art Is έφερε τις κούπες του στο Alley Dog στη Μυτιλήνη

Ένα απόγευμα με καφέ, κρασί και κεραμικά έγινε γιορτή τέχνης και παρέας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανάβουν τα καζάνια των φίλων στην Ανεμώτια

Αποστάγματα, μανιτάρια και μουσικές στη 5η Συνάντηση Φιλίας & Επικοινωνίας – μια γιορτή που μυρίζει κοινότητα και φθινόπωρο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων κάθε δύο χρόνια

Ενημέρωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Εβδομάδα δράσεων για την τεχνολογία, την τέχνη και το ευ ζήν στον Λόφο του Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας φιλοξενεί διαλέξεις, εργαστήρια και ένα… κοινωνικό ρομπότ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στη μνήμη του Νίκου Κουκλέλη στη Μυτιλήνη

Τιμή στον Μυτιληνιό ιστιοπλόο που άφησε το αποτύπωμά του στο άθλημα και στη θάλασσα του Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Πώς να συνδυάσετε ένα ανδρικό τζιν μπουφάν για τη νέα σεζόν;

Από τα πρώτα denim jackets των 70s μέχρι τις μοντέρνες παραλλαγές του σήμερα, το τζιν μπουφάν παραμένει συνώνυμο της άνεσης και του cool στυλ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ