× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαφαινόμενο ρήγμα στη δημοτική αρχή της δυτικής Λέσβου

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης με δημόσια παρέμβαση κάνει λόγο για δήμο σε κρίση χωρίς σχέδιο

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 29/12/2021

Διαφαινόμενο ρήγμα στη δημοτική αρχή της δυτικής Λέσβου

Σοβαρές αναταράξεις φαίνεται πως υπάρχουν στη δημοτική αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου στη δυτική Λέσβο καθώς με σημερινή δημόσια δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού  Στρατής Ζαφείρης άσκει εμμέσως πλην σαφώς κριτική στους χειρισμούς του δημάρχου μιλώντας για «λάθη που έχουν γίνει» καθώς και για την μη ύπαρξη σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ο κ.Ζαφείρης στη δήλωση του επισημαίνει ότι «κλείνει δεύτερη χρονιά ο νέος Δήμος Δυτικής Λέσβου και αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη κρίση. Κρίση που προέρχεται από το δύσκολο και αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και από λάθη που έχουν γίνει. Χρειάζεται μια αναπροσαρμογη του σχεδίου πλεύσης σε πιο στερεή βάση».

Στη συνέχεια της παρέμβασης του ο κ.Ζαφείρης θέτει σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με βασικές επιλογές και κατευθύνσεις του δήμου.

« Ερωτώ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • γίνεται σχέδιο που σε περίοδο κρίσης να μην περιλαμβάνει την προστασία της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου;
  •  γίνεται σχέδιο διαχείρισης κρίσης που δεν διασφαλίζει την βασική λειτουργία του Δήμου;
  •  γίνεται σχέδιο διαχείρισης κρίσης που δεν έχει αναπτυξιακή ματια; που δεν σχεδιάζει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου; Αυτά προς το παρον» σημειώνει με νόημα ο Στρατής Ζαφείρης.

Οι σχέσεις δημάρχου και αντιδημάρχου φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες βρίσκονται στο «ναδίρ»  καθώς σε σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ.Ζαφείρης όπως της εκτίμησης και αξιοποίησης της περιούσιας του δήμου δεν βρίσκει την στήριξη του Ταξιάρχη Βέρρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η «αθόρυβη» δουλειά που έχει πραγματοποιήσει ο Στρατής Ζαφείρης όπως η πρόταση για χρηματοδότηση της μελέτης για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, η πρόταση για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στο «Αντώνης Τρίτσης» , η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου, η μελέτη για τη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δυτικής Λέσβου κ.α. δεν τυγχάνουν της αναγνώρισης άλλων στελεχών της δημοτικής αρχής όπου δεν βλέπουν με καλό μάτι την δραστηριότητα αυτή του Αντιδημάρχου «βάζοντας συνεχώς τρικλοποδιές» όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στη δημοτική αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου .

Παράλληλα ηχηρή ήταν η παρέμβαση του κ.Ζαφείρη στο ζήτημα με της τσιμεντωποίησης της αμμουδιάς στη Ερεσού όπου με δημόσια δήλωση του πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίωσης διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν χωρούν κατασκευές αμμουδιά δίπλα στην θάλασσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των άλλων φαίνεται ότι υπάρχει και δυσαρέσκεια από μεριάς της παράταξης Ζαφείρη και του ίδιου για την επιλογή του δημάρχου δυτικής Λέσβου να ορίσει Γενικό Γραμματέα του δήμου τον Άρη Χατζηκομνηνό στη θέση του παραιτηθέντος Άρη Ελευθερίου.

Μετά από όλα αυτά,  καθίσταται αμφίβολη η υπερψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου για το έτος 2022 από την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη, που θα έρθει προς ψήφιση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Ζαφείρης είναι επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυτικής Λέσβου» η οποία συνεργάζεται με αυτή του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ