× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν χωρούν κατασκευές στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα»

Βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη στο θέμα της Σκάλας Ερεσου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/12/2021

«Δεν χωρούν κατασκευές στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα»

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική παρέμβαση στα τεκταινόμενα με το θέμα της τσιμεντοποίησης της αμμουδιάς στη Σκάλα Ερεσού προχώρησε ο Στρατής Ζαφείρης Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Δυτικής Λέσβου.O κ.Ζαφείρης παίρνει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των κατοίκων της Ερεσού διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν χωρούν κατασκευές αμμουδιά δίπλα στην θάλασσα».Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του υπογραμμίζει με νόημα ότι «η φύση του δήμου είναι να γίνει Πράσινος δήμος εφαρμόζοντας πιστά την περιβαλλοντική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ.Ζαφείρη έχει ως εξής:


«Το 2019 έγινε ο νέος Δήμος Δυτικής Λέσβου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την εκλογή και εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής.Σε μια περιοχή με υστέρηση στην ανάπτυξη, εγκατάλλειψη και ελλείψεις σε υποδομές και κυρίως χωρίς στελέχη πολιτικά με εμπειρία διοίκησης στην αυτοδιοίκηση.

Η νέα δημοτική αρχή στόχευσε από την αρχή στην γρήγορη ανάπτυξη , αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις.Ο νέος δήμος δεν γίνεται από παρθενογέννεση. Οι άνθρωποι , πολιτικό προσωπικό και εργαζόμενοι είναι δεδομένοι.Υποχρεωτικά το καινούργιο χτίζεται και συνυπάρχει με το παλιό. Η εσωστρέφεια και οι νέες ιδέες γεννιούνται και διεκδικούν ρόλο με οδυνηρό τρόπο μέσα από συγκρούσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα των τελευταίων ημερών.
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει έκταση 1000 τετραγωνικά χλμ περίπου και το 70% του εδάφους του είναι natura, δηλαδή εδάφη που έχουν περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και χρήζουν περιβαλλοντικής προστασίας.. Το 90% της οικονομίας του είναι ιδιωτικός τομέας.Η φύση του είναι να γίνει ο Πράσινος Δήμος. Εφαρμόζοντας πιστά την περιβαλλοντική νομοθεσία σε κάθε περίπτωση και σχεδιάζοντας έργα στην λογική αυτή. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του , η προοπτική του , το μέλλον του.Στο πλαίσιο αυτό δεν χωρούν κατασκευές στην αμμουδιά δίπλα στην θάλασσα.

Το νησί μας και ο δήμος μας θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν γνωστοί διεθνώς για τους σωστούς λόγους.Λόγο στον τόπο μας έχουν και οι άνθρωποι που επισκέπτονται το νησί μας, μένουν εδώ μεγάλο διάστημα και αποδεδειγμένα τον αγαπούν.Ο δήμος μας με την ψηφιακή υποδομή που έχει χτίσει μπορεί να οργανώσει δημόσια συζήτηση για το θέμα της Ερεσού στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δημότες μας αλλά και κάθε ένας που ενδιαφέρεται για την περιοχή από όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ