× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κλείνει» το εργοστάσιο της ΔΕΗ!

Αδειοδοτήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η λειτουργία πλωτού «εργοστασίου» παραγωγής ενέργειας από υγροποιημένο αέριο για την ηλεκτροδότηση της Λέσβου που θα τοποθετηθεί στον Καρά Τεπέ!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 22/12/2021

«Κλείνει» το εργοστάσιο της ΔΕΗ!

Άδεια παραγωγής για την λειτουργία πλωτού σταθμού παραγωγής ενέργειας με την καύση υγροποιημένου αερίου (FLNG), ονομαστικής ισχύος 80MW στη θέση Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη έλαβε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η εταιρεία FLNG RUS COMPANY LIMITED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H άδεια παραγωγής που χορήγησε η ΡΑΕ αφορά εν πρώτοις την περίοδο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Λέσβου (αρχικά εκτιμάται μέχρι τα τέλη του 2027) και στη συνέχεια μέχρι τα τέλη του 2056.

Για την πρώτη περίοδο, μέχρι δηλαδή την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Λέσβου, η εταιρεία οφείλει να συνάψει με το Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων τις συμβάσεις που απαιτούνται για τη σύνδεσή του, τη χρήση του Δικτύου Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων και τη λειτουργία του εργοστασίου του στα πλαίσια του Δικτύου αυτού.

Στη συνέχεια, για τη δεύτερη περίοδο, δηλ. μετά την διασύνδεση της Λέσβου το 2027, η εταιρεία οφείλει να συνάψει με τον αρμόδιο Διαχειριστή του Συστήματος και τους αρμόδιους φορείς της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τις συμβάσεις που απαιτούνται για τη σύνδεσή του, τη χρήση του Συστήματος και τη λειτουργία του σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία FLNG RUS COMPANY LIMITED εδρεύει στη Λευκωσία και στην Ελλάδα διατηρεί γραφεία στο Χαλάνδρι, με κύριο μέτοχο τον κ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Είναι συνδεδεμένη με τη ρωσική Rusenergo LNG LLC, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη (σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία) πλωτών σταθμών LNG, με τη θυγατρική της, Rusenergo Marketing & Trading να οποία διατηρεί γραφεία σε Κύπρο, Γενεύη, Λονδίνο και Μόσχα. Τα στελέχη της FLNG RUS συγκεντρώνουν μεγάλη εμπειρία σε έργα φυσικού αερίου, LNG και FLNG στη Ρωσία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Δυτική Αφρική, τη Μοζαμβίκη, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Δυτικό Καναδά.

Στόχος της εταιρείας είναι θέσει σε λειτουργία σειρά πλωτών σταθμών LNG στη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα από το 2024, έχοντας ήδη εντοπίσει ενδιαφερόμενους αγοραστές.Η τεχνολογία FSRP που θέλει να χρησιμοποιήσει και για το σταθμό στη Λέσβο αναπτύχθηκε από κοινού με την Wison Engineering.

Με στοιχεία από την https://energypress.gr/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης