× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Σήμερα να φέρουν το μειωμένο ΦΠΑ, όχι το 2025»

Ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς μιλά για όλα: ΚΙΝΑΛ, επίσκεψη Πάπα, πρωτογενή τομέα, Υγεία, μεταφορικό ισοδύναμο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/12/2021

«Σήμερα να φέρουν το μειωμένο ΦΠΑ, όχι το 2025»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς επισημαίνοντας αναφορικά με τον ΦΠΑ, ότι πρόκειται περί υποκριτικού πανηγυρισμού από πλευράς ΝΔ, η κυβέρνηση της οποίας θα πρέπει «αύριο και θα το ψηφίσουμε κι εμείς, και όχι το 2025 να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση όσο επέλεξε μερίδα ΜΜΕ να προβάλει, αλλά στα θετικά σημείωσε την «απαλλαγή» από την προεδρία του Αντρέα Λοβέρδου, «υπόδικο της Novartis». Εντούτοις σχολίασε ότι έχει παραμείνει φτωχός ο διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων αναφορικά με τα σημαντικά πολιτικά προβλήματα για τα οποία ζητά απαντήσεις η κοινωνία.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη την περασμένη Κυριακή, στο μήνυμά του από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ το οποίο χαρακτήρισε ράπισμα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ.

Για νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία εγκάλεσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφορικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων και την αντιμετώπιση κρουσμάτων στα σχολεία, μετά και τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπουρνούς θεωρεί πολύ σημαντική κάθε είδους πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιώντας τα κακώς κείμενα της ΝΔ, όπως για παράδειγμα το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, το οποίο μετά τις σχετικές ανακοινώσεις θα καταβληθεί στους νησιώτες, αλλά και τις παρεμβάσεις του για τους αλιείς και τη συνεπακόλουθη ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη, Π. Κουφέλου.

Ας σημειωθεί ότι ο βουλευτής βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων χτες στην περιοχή Αφεντέλι της Ερεσού, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ταυτότητα της Ερεσού που αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό προσελκύοντας τη νεολαία με εκτάσεις τσιμέντου πάνω στο κύμα, αλλά να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των κλινών και τη δημιουργία οργανωμένου κάμπινγκ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου