× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορία στην περιοχή του Λεπετύμνου από τον «Ορειά»

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2021

Πεζοπορία στην περιοχή του Λεπετύμνου από τον «Ορειά»

Νέο ραντεβού για πεζοπορία αυτή την φορά στην περιοχή του Λεπετύμνου δίνει ο Πεζοπορικός Σύλλογος «Ορειάς» για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «πριν σχεδόν ένα μήνα μαζευτήκαμε και πεζοπορήσαμε σε περιοχή κοντινή στον έναν εκ των 2 στυλοβατών του νησιού μας, τον "γέροντα του Νότου" Όλυμπο. Τι θα λέγατε αυτή τη φορά να ανακαλύψουμε τη μαγεία και τις ομορφιές και του άλλου στυλοβάτη, του "γέροντα του Βορρά" Λεπετύμνου; Να περιπλανηθούμε σε λιθόστρωτα καλντερίμια και σφιχταγκαλιασμένα από τη φύση μονοπάτια, να διαβούμε ελαιώνες που ξεχειλίζουν από καρπό αυτήν την εποχή του χρόνου, μέσα από πευκοδάση, καστανιές, βελανιδιές και αιωνόβια πλατάνια; Και όλα αυτά σε ρυθμό που να ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπο του καθενός μας;

Έχουμε σχέδιο! 2 ομάδες πεζοπόρων με κοινή αφετηρία και κοινό (αν όλα πάνε όπως σχεδιάζουμε) τερματισμό!

Η 1η ομάδα θα ακολουθήσει μια απαιτητική διαδρομή με μεγάλες κλίσεις σε γοργότερο ρυθμό απ' ότι έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Με εκκίνηση τη Συκαμιά, θα ανέβει στην κορυφή Βίγλα του Λεπετύμνου, έπειτα θα κατηφορίσει προς Χάλικα για να τερματίσει στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς που επιλέξαμε γι' αυτήν την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 2η ομάδα θα πεζοπορήσει στους γνωστούς ρυθμούς μας. Θα κατευθυνθεί προς Μαρόνια, θα περάσει από την Πηγή Κρήτα και το Χάλικα για να φτάσει στο χωριό Λεπέτυμνο. Από εκεί θα οδηγηθεί και εκείνη στον τερματισμό μας, στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη Συκαμιά. Η διαδρομή της 1ης ομάδας θα είναι απαιτητική, θα διανύσει το μέγιστο 12 χλμ με τη μέγιστη διάρκεια της πεζοπορίας να είναι 4-5 ώρες. Για τη 2η ομάδα θα είναι εύκολης προς μέτριας δυσκολίας, περίπου 10 χλμ και διάρκεια περίπου 3:30 ώρες. Καμία δε θα είναι κυκλική. Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (και για σιγουριά πάρτε μαζί και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες).
Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το φαγητό το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη εγκαίρως για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του covid και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€ το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.Παρακολουθούμε συνεχώς τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής και σε περίπτωση που παραμείνει η πρόβλεψη για βροχή, θα αναβάλουμε με νέα ανακοίνωση την πεζοπορία μας για άλλη ημερομηνία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι