× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος και ο ΦΠΑ στα καύσιμα»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλά για την ακρίβεια, το μεταναστευτικό και την εξεταστική Επιτροπή για τις «Λίστες Πέτσα»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/11/2021

«Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος και ο ΦΠΑ στα καύσιμα»

Δυστυχώς με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, σχεδόν ποτέ δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια για τις υποθέσεις που εξετάζονται, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξής της έκανε ειδική αναφορά στην εξεταστική επιτροπή για την περίφημη λίστα Πέτσα στην οποία συμμετέχει, σημειώνοντας ότι οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με αρκετά επεισοδιακό τρόπο αφού έγινε γνωστό ότι δεν θα εξεταστούν ως μάρτυρες οι εμπλεκόμενοι βουλευτές όπως ο Πέτσας.

«Έγινε ανέκδοτο, εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα», αναφέρει η Μαρία Κομνηνάκα και προσθέτει πως  το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία τρεις φορές από τον Ιούνιο του 2020 για τη δωρεάν προβολή μηνυμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης για τον κορονοϊό και αργότερα για τον εμβολιασμό.

«Θεωρούμε παράλογο να πληρώνει το ελληνικό κράτος υπέρογκα ποσά από τα χρήματα των πολιτών για να τους ενημερώσει πώς να προφυλάσσουν την υγεία τους. Τα ζητήματα αυτά είναι υψίστης σημασίας και θα έπρεπε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για δωρεάν προβολή. Επίσης στην ίδια τροπολογία το ΚΚΕ ζήτησε να θεσπιστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την επιλογή των Μέσων Ενημέρωσης που θα προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα δημόσιου χαρακτήρα με παράλληλη διαφάνεια στις διαδικασίες που θα τηρηθούν. Δυστυχώς η τροπολογία του ΚΚΕ δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και στην περίφημη εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.  Όπως είπε η εγκύκλιος αυτή, που βιάστηκε να μαζέψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης που δεν είναι άλλες από τον εγκλωβισμό με απρόβλεπτες συνέπειες, χιλιάδων δυστυχισμένων φτωχών και ξεριζωμένων ανθρώπων στα νησιά μας.

«Εμείς ως ΚΚΕ, λέμε ότι είναι κοροϊδία να πιστεύει κανείς πως το μεταναστευτικό τελείωσε επειδή μειώθηκαν οι ροές. Το μεταναστευτικό θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως πρόβλημα σε μια περιοχή όπως η δική μας που είναι καζάνι που βράζει όσο υπάρχουν οι αιτίες που προκαλούν πολέμους, προσφυγικά, φτώχεια και δυστυχία. Το χειρότερο όλων δε, είναι ότι και η Ελλάδα συμμετέχει ως χώρα σε σχηματισμούς και συμμαχίες οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται τους λαούς και να προκαλούν χαοτικές καταστάσεις».

Η Μαρία Κομνηνάκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και η πολιτική που ακολουθείται στην καθημερινότητα των πολιτών. «Η αύξηση των τιμών είναι γεγονός και οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τιμολόγια φωτιά της ενέργειας και της θέρμανσης. Ως ΚΚΕ ζητήσαμε να καταργηθεί τουλάχιστον έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα και ο ΦΠΑ ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στις τιμές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου