× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει τα αιτήματα της εστίασης

Ανακοίνωση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την κινητοποίηση των καταστημάτων εστίασης

Δημοσίευση 16/11/2021

Ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει τα αιτήματα της εστίασης
Φωτο αρχείου

Τα αιτήματα των καταστημάτων εστίασης στηρίζει ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνάντησή που είχε  με τους επαγγελματίες του κλάδου  στη Μυτιλήνη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των lock down και των μέτρων της κυβέρνησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει, αναφέρει ο Γιάννης Μπουρνούς,  δεν χωράνε μισόλογα: Η κυβέρνηση εξοντώνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης και μαζί τους εργαζόμενους τους. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει, ως συνήθως, όλο το βάρος στις πλάτες των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην εστίαση: Τους μετατρέπει σε... υγειονομικούς, αστυνομικούς και επιθεωρητές δημόσιας υγείας, τη στιγμή που με δική της ευθύνη έχει βγει εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα μας. Με τα δε αλλεπάλληλα lockdowns και τις συνεχείς, αλλοπρόσαλλες αλλαγές των κανόνων, αλλά και την απουσία ουσιαστικής στήριξης της εστίασης, οδηγεί ειδικά τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ανοίγοντας το δρόμο και για νέα έκρηξη της ανεργίας στην εστίαση.

Οι επαγγελματίες της εστίασης δεν διεκδικούν ούτε ρουσφέτια, ούτε χάρες. Βγαίνουν ξανά στο δρόμο, προτού η κυβέρνηση τους πετάξει οριστικά στο δρόμο. Διεκδικούν μέτρα για την  επιβίωση του κλάδου σε καιρούς που η τραγική κρατική διαχείριση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας σφίγγει σαν θηλιά τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Γι αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους, διεκδικώντας λύσεις βιώσιμες,  γι αυτούς και για τους εργαζομένους τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μπουρνούς. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου