× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος έφερε την Ελλάδα στην κορυφή!

Ο 18χρονος πρωταθλητής Ελλάδας τριάθλου ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA και οι αυτοδιοικητικοί μας αγρόν ηγόραζαν…

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/10/2021

Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος έφερε την Ελλάδα στην κορυφή!

Ο Μυτιληνιός, πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Μπιτάδος έκανε πάλι το θαύμα του το Σάββατο, κατακτώντας την κορυφή σε διαγωνισμό τριάθλου ως ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.

Το «Ν» έχει παρακολουθήσει σε προπονήσεις του τον Παναγιώτη και έχει μιλήσει μαζί του για όσα έχει καταφέρει. Ας σημειωθεί ότι μόνοι χορηγοί του είναι εταιρείες εκτός Λέσβου και υποστηριχτές οι γονείς του. Πρόσφατα σημειώναμε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας χρειάζεται ποδήλατο, απαραίτητο για το τρίαθλο (ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμβηση), αλλά αυτοδιοικητικοί και φορείς του νησιού μάλλον δεν ακούν τον Παναγιώτη Μπιτάδο!

Το πρωί του Σαββάτου ο νεαρός του τριάθλου έδωσε τη δική του παράσταση στην πλαζ Βουλιαγμένη και με στιλ πολύπειρου τριαθλητή κυριάρχησε στην elite κατηγορία στο 8o XTERRA Greece.

Ο Μπιτάδος σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA κι αυτό από μόνο του δίνει ιδιαίτερη αξία στην επιτυχία του, γράφουν αθλητικές ιστοσελίδες. Ο νεαρός από τη Μυτιλήνη έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα και το τρίαθλο, μια επιτυχία που μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση σε ένα εντυπωσιακό σπορ, όπως το τρίαθλο. Και οι δικοί του άνθρωποι και ο τεχνικός του Βασίλης Κρομμύδας, να καμαρώνουν στο τέλος για τον αθλητή από τη Μυτιλήνη.

Τι λέει ο Παναγιώτης Μπιτάδος:

«Νιώθω περηφάνια γιατί επιτέλους ένας Έλληνας κέρδισε XTERRA.
Νιώθω περισσότερο περηφάνια γιατί κέρδισα το XTERRA στη χώρα μου.
Ύστερα από δύο αναβολές του αγώνα λόγω #covid_19 μου έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστω καλύτερα.
Στον αγώνα με τον Jens Roth δουλέψαμε μαζί για το καλύτερο χρόνο στο κολύμπι και στο ποδήλατο. Στο τρέξιμο κατάφερα να ξεφύγω.
Ευχαριστούμε το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης
για την φιλοξενία του αγώνα στην όμορφη Βουλιαγμένη, τους εθελοντές, τον Constantinos Mitropapas και όλη την ομάδα XTERRA για την τέλεια διοργάνωση.
Ευχαριστώ τους χορηγούς μου που είναι πάντα στο πλευρό μου!»
Ο αγώνας

Λίγο μετά τις 09:00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα της πλήρους απόστασης (full distance), με 16 αθλητές-τριες να ανήκουν στην elite κατηγορία, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 1.500μ κολύμβησης, 30χλμ. ορεινής ποδηλασίας και τρέξιμο 10χλμ. στα ορεινά μονοπάτια της Βουλιαγμένης. Όπως είχε προαναγγελθεί ο Παναγιώτης Μπιτάδος θα είχε για κύριο αντίπαλο τον Γερμανό, Γιάνς Ροτ.

Όπως και συνέβη με τον Έλληνα πρωταθλητή να κυριαρχεί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, στο τρέξιμο και να τερματίζει σε συνολικό χρόνο 2ώρ.15:28 και τον Ροτ να ακολουθεί σε 2ώρ.18.09. Την τριάδα έκλεισε ο Ιταλός, Φεντερίκο Σπινάτσε σε 2ώρ.25:10. Να σημειωθεί πως  ο Μπιτάδος είχε πτώση με το ποδήλατο, έχοντας εκδορές στο αριστερά πλευρά, αλλά αυτά συμβαίνουν στην ποδηλασία. «Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα καν πώς έγινε» έλεγε στο τέλος χαμογελώντας.

Και η ανακοίνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου:

«Τον μικρό Παναγιώτη τον θυμόμαστε από τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις σε κάθε αγώνα τριάθλου που έχει λάβει μέρος. Ξεκίνησε από μικρός και τα "έβαζε" με ηλικιακά μεγαλύτερες κατηγορίες και συχνά νικούσε. Ο κόσμος τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ο μικρός Παναγιώτης που δεν το έβαζε κάτω και πολεμούσε δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό και την έκανε περήφανη. Σε κάθε του εμφάνιση πάει και όλο καλύτερα... και χθες 16/10/2021, έφτασε η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος τερμάτισε πρώτος γενικής στο 8th XTERRA Greece Championship που διεξήχθει στη Βουλιαγμένη Αττικής. Ο μικρός Παναγιώτης που μόλις έγινε 18 ετών (!) έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA. Το XTERRA είναι αγώνες τριάθλου που περιλαμβάνουν ορεινό τρέξιμο, ορεινή ποδηλασία και κολύμβηση! 

Ο Παναγιώτης από την αρχή του αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα. Μόνος του αντίπαλος ο Jens Roth από τη Γερμανία.
Πρώτο τμήμα του αγώνα, η κολύμβηση με 1,5 χλμ και πρώτο τον Γερμανό με χρόνο 17:34 και τον τριαθλητή από τη Μυτιλήνη ν' ακολουθεί με 17:36... μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω. Οι καρδιές μας πάνε να σπάσουν. Ξέρουμε όλοι ότι το δυνατό σημείο του Παναγιώτη είναι το ποδήλατο...

Στη διάρκεια των 30 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας, ο Παναγιώτης κι ενώ προηγείται, έχει μια πτώση που πάει να ανατρέψει τον αγώνα. Η αγωνία για τον τερματισμό κορυφώνεται. Παρόλο τον μικροτραυματισμό του, τερματίζει στο ποδήλατο πρώτος με χρόνο 1:19:22 και δεύτερο τον Jens Roth, μόλις αυτός τώρα 2 δευτερόλεπτα πίσω του! Κι έρχεται το τρέξιμο... 10 χιλιόμετρα ορεινού απαιτητικού τρεξίματος. Εκεί ο τριαθλητής από τη Μυτιλήνη, προπονημένος στην απαιτητική Αμαλή, δεν είχε αντίπαλο, δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία του κι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφού έκανε μόνο στο τρέξιμο, μέσα σε 36:46΄΄ διαφορά 2,5 λεπτών από τον Roth.

Ο συνολικός χρόνος του Παναγιώτη ήταν 2:15:28.856. Επικράτησε του κορυφαίου Γερμανού τριαθλητή Jens Roth που κατέκτησε τη 2η θέση με συνολικό χρόνο 02:18:09.959 και συνολικά 3 περίπου λεπτά πίσω από τον Παναγιώτη. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ιταλός Spinazzè Federico με συνολικό χρόνο 2:25:10.383. Εκτός της πρώτης θέσης Γενικής ο Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία του (M 15-19). Πρώτος της κατηγορία του (M 30-34) ήταν επίσης ο Roth Jens ενώ και ο τρίτος γενικής ο Ιταλός Spinazzè Federico ήταν πρώτος της κατηγορίας M 20-24.
Ο Παναγιώτης στη Βουλιαγμένη ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τη Γαλανόλευκη. Ένα παιδί που ήδη έχει κάνει περήφανο όλο το νησί της Λέσβου με τις έως τώρα εμφανίσεις του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Από χθες μπορεί και επίσημα πλέον να θεωρείται ο Νο1 καλύτερος "ορεινός" τριαθλητής της Ελλάδας. Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι ο μόνος στην Ελλάδα που από το 2012 (όταν ήταν 9 ετών) προπονείται έως και σήμερα το χειμώνα στη θάλασσα, λόγω του ότι η Λέσβος από τότε είναι χωρίς κολυμβητήριο.
Ένα παιδί που σε κάθε του εμφάνιση σηκώνει ψηλά τα χρώματα της Ελλάδας και μας κάνει να καμαρώνουμε όλους μας για το "GRE" της φόρμας του.

Εμάς εδώ στη Λέσβο μας τιμά και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να πάμε μια βόλτα μια πορεία μαζί ή να έχουμε μια συνάντηση μαζί του. Η Λέσβος έχει πάρα πολλά χρόνια να καμαρώσει για αθλητή αυτού του επιπέδου κι ευχόμαστε ο Παναγιώτης στο υπέρλαμπρό του μέλλον που διαγράφεται πλεον ολοκάθαρα, να έχει την κατάλληλη προβολή αυτή του η υπερπροσπάθεια, που τιμά και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου μια και διετέλεσε αθλητής του τμήματος της ποδηλασίας, και μέσα απ' όλο αυτό, να έχει την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα πιστέψει στο φαινόμενο "Μπιτάδος" αυτό το παιδί θαύμα, που είναι προδιαγεγραμμένο από τώρα ότι πολύ σύντομα θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την υγεία και την ζωή των πολιτών»

Κριτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανασφάλιστους πολίτες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Kαθαρισμός παραλιών της Λέσβου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Νίκος Φράγκος πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με καταγωγή από τον Πολιχνίτο αναλαμβάνει τα ηνία του νέου Οργανισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

Ονειρεύεται να κάνει το Λεπέτυμνο τουριστικό προορισμό…

Ο Θέμης Καμμένος, είναι ένας νέος άνθρωπος που επέστρεψε στο χωριό του από την Αθήνα έγινε κοινοτάρχης , δουλεύει σκληρά και οραματίζεται μια καλύτερη αυτοδιοίκηση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, όχι απλώς για πρόεδρο»

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία, λέει ο Γιώργος Γιαννουλέλλης από το Κίνημα Αλλαγής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Λεσβιακή φέτα σε ‑φιλικό προς ΛΟΑΤΚΙ‑ μανάβικο.. στο Σαν Φρανσίσκο!

Ο συνεταιρισμός εκμεταλλεύτηκε το «Lesbian» και κάνει… χρυσές δουλειές!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να «σταματήσει επιτέλους την κοροϊδία στους νησιώτες»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Μονιασμένοι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας για την επέτειο της μάχης του Κλαπάδου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη η αμμοληψία του Χρούσου

15 φορτηγά με άμμο είχαν μεταφερθεί το 2018, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας και εξωραϊσμού της περιοχής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Γιάννης Μπουρνούς για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Άμεση αντίδραση του βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αυγενάκη με τη ΝΟΔΕ Λέσβου

«Μας άκουσε με προσοχή» λέει ο Προκόπης Τζιμής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

30 οικοδομικές άδειες κόλλησαν στην Πολεοδομία Μυτιλήνης

Στα προβλήματα υποστελέχωσης της Πολεοδομίας Μυτιλήνης καθώς και στο νέο «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρ. Μανωλακέλλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ