× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγαπητέ Αη Βασίλη, θα φέρεις ένα ποδήλατο στον πρωταθλητή Ελλάδας;

Και ένα κολυμβητήριο στη Λέσβο; Ο Παναγιώτης Μπιτάδος, παιδί- θαύμα του Τριάθλου μιλά στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/10/2021

Αγαπητέ Αη Βασίλη, θα φέρεις ένα ποδήλατο στον πρωταθλητή Ελλάδας;

Πήγαμε στην Αγία Μαρίνα, τον ακολουθήσαμε, εκείνος με το ποδήλατο στην Αμαλή, ανηφόρες και κατηφόρες, πεισμωμένος να φτάσει σε κάθε κορυφή, με κύρια βοήθεια τους γονείς του. Είναι ο Παναγιώτης Μπιτάδος, το παιδί- θαύμα του Τριάθλου (ποδηλασία, κολύμβηση, τρέξιμο) και πρωταθλητής Ελλάδας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αδιανόητο και όμως αληθινός, η μικρή χρηματοδότηση που έχει ο Παναγιώτης Μπιτάδος, γέννημα- θρέμμα της Μυτιλήνης, προέρχεται από μία εταιρεία της Χαλκίδας (!) που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Ο Δήμος Μυτιλήνης πριν από λίγα χρόνια του «χορήγησε» δύο αγωνιστικές ρόδες!

Καλεσμένος και στην εκπομπή «Ανθέων 99» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, μας μίλησε εφόλης της ύλης ο Παναγιώτης Μπιτάδος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποδήλατο, βασικό του «όπλο» για να αγωνίζεται και να διακρίνεται κοστίζει 4.000 ευρώ και χρειάζεται καινούριο. Κι εμείς αναρωτιόμαστε πού είναι η αυτοδιοίκηση και οι φορείς, εφόσον εδώ και τώρα δεν εξασφαλίζουν τη συνέχιση του καθημερινού αγώνα που δίνει ένα Μυτιληνιό παιδί από μωρό για να γίνει πρωταθλητής Ελλάδας.

Στα 3,5 χρόνια του τον «έριξε» η οικογένειά του στη μικρή πισίνα, ώστε σε μισό χρόνο να πάει στη μεγάλη του κολυμβητηρίου, στα 7 να λάβει την πρώτη του διάκριση και στα 9 του χρόνια να μάθει από την καλή και την ανάποδη τι σημαίνει «κλειστό» κολυμβητήριο. Η έλλειψή του τον ώθησε στο «τρίαθλο», τρία αθλήματα στα οποία διακρίνεται.

Ξυπνά 6.45 κάθε πρωί για τρέξιμο, πηγαίνει σχολείο στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, φέτος και σε χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων, σχολάει, τρώει και ξεκινά την προπόνηση με το ποδήλατό του και μετά κολύμβηση, χειμώνα- καλοκαίρι στη θάλασσα! Αισθάνεται τυχερός που πρόλαβε το κολυμβητήριο, ειδικά αν σκεφτούμε ότι μικρότερα παιδιά από εκείνον που τον έχουν πρότυπο, δεν κατόρθωσαν, αν και ζουν σε νησί, να μάθουν να κολυμπούν στο κολυμβητήριο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένοντας τις άμεσες πρωτοβουλίες και την ανταπόκριση του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σας καλούμε να παρακολουθήσετε τι μας είπε σε μια από τις προπονήσεις του:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος