× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γ.Νικητιάδης «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μαζί στην πόλωση»

Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/5/2019

Γ.Νικητιάδης «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μαζί στην πόλωση»
' χρόνος ανάγνωσης

Περιοδεία πραγματοποιεί στη Λέσβο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στα πλαίσια αύτά επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και είχε συνάντηση με την διοικήτρια και με εργαζόμενους. Επίσης συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ενώ έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο Πλωμάρι. Παράλληλα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο νησί διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 7 Μαίου το μεσημέρι στη Μυτιλήνη.

Ο Γιώργος Γιαννουλέλης καλωσορίζοντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή επεσήμανε ότι η μάχη των ευρωεκλογών δεν είναι ευρύτερα γνωστή στους πολίτες καθώς αυτές γίνονται μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και είναι λογικό το βάρος να μετατοπίζεται  ενώ τα περισσότερα που διακυβεύονται είναι στις ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ.Νικητιάδης ο οποίος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την επιλογή της να πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές μαζί με την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών τονίζοντας ότι μ αυτό τον τρόπο υποβαθμίζονται τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Ο κ.Νικητιάδης άσκησε κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι τα δυο κόμματα είναι μαζί στην πόλωση γιατί «από την μια η ΝΔ έχει αναγορεύσει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτό το παιχνίδι». Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. με νηφαλιότητα προσπαθεί ν αναδείξει τα θέματα των ευρωπαϊκών εκλογών για τα οποία οι πολίτες πρέπει ν αποφασίσουν με ωριμότητα. «Τα πολιτικά διλλήματα είναι πολύ σοβαρά καθώς πρέπει ν αποφασίσουμε που θα πάει η Ευρώπη και αν θα συνεχίσει να κυβερνά μια συντηρητική ηγεσία». Παράλληλα ο κ.Νικητιάδης έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα σε αντίθεση με τα αριστερά κόμματα που δεν έχουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και στη σύνδεση της παραμονής του μέτρου με την παρουσία προσφύγων στα νησιά δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι επαίσχυντο και ζήτησε να επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά. «Είναι αποκλειστική ευθύνη και επιλογή της Κυβέρνησης η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και δεν επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες, όπως ισχυρίζεται η Κυβερνήση». Επιπλέον υπογράμμισε ότι τουριστικός προορισμός και hot spot δεν γίνεται και ότι μόνο αν ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία με την Ε.Ε. για την ισόνομη κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη.

Τρείς είναι οι βασικές θέσεις που έχει το ΚΙΝ.ΑΛ. για την θέση της χώρας στην Ε.Ε. Κοινή αμυντική πολιτική όλων των χωρών της Ε.Ε., κοινή εξωτερική πολιτική και ισομερής κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες.

Συμπληρωματικά σ αυτές τις θέσεις ο κ.Νικητιάδης πρότεινε να δημιουργηθεί θέση Επιτρόπου Τουρισμού της Ε.Ε. καθώς η Ε.Ε. έχει το 51% του παγκόσμιου Τουρισμού και να υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές από τις Περιφέρειες «γιατί μόνο έτσι τα νησιά του Αιγαίου θ αποκτήσουν φωνή στην ευρωβουλή».

Τέλος ο κ.Νικητιάδης ανέφερε ότι τα μηνύματα που δέχεται για την εκλογική ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛ. από τους πολίτες είναι ενθαρρυντικά έως πολύ αισιόδοξα και κάλεσε τους κατοίκους των νησιών να στηρίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ. και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου τιμά τη μνήμη και το έργο του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Αποχαιρετισμός σε έναν φωτεινό δάσκαλο και άνθρωπο του πνεύματος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026

Στα 482 χιλιοστά το ύψος βροχής έως τις 26 Ιανουαρίου – Αισιοδοξία για τέλος της ανομβρίας στη Λέσβο
Αύξηση των βροχοπτώσεων στη Μυτιλήνη την περίοδο 2025 – 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης

Προγραμματίζεται η πρόσληψη εργατών μέσω ΑΣΕΠ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν 13 άτομα από προηγούμενη προκήρυξη. Αναμένεται νέα προκύρηξη για την κάλυψη δύο θέσεων στην Υπηρεσία Δόμησης
Σημαντική ενίσχυση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέες πολύτεκνες οικογένειες στη Λέσβο, αλλά με αυξανόμενες δυσκολίες

Ο πρόεδρος των Πολυτέκνων, Μιχάλης Κουφέλος μιλά για τον Σύλλογο με περιορισμένους πόρους και μεγάλο βάρος
Νέες πολύτεκνες οικογένειες στη Λέσβο, αλλά με αυξανόμενες δυσκολίες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής