× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών
' χρόνος ανάγνωσης

Οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους δίνουν μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για τη σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ οι εκπαιδευτικοί μας δίνουν αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας δίνοντας μαθήματα σε όλη την κοινωνία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράνομη και καταχρηστική», δηλαδή… βλαβερή για την κοινωνία, χαρακτήρισε το  δικαστήριο την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών  από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Έτσι έχουν επιβάλλει  στα  Δικαστήρια οι  αντεργατικοί  και απεργοκτόνοι  νόμοι  της ΝΔ και ειδικά ο νόμος- έκτρωμα Χατζηδάκη, που η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει.

Οι εκπαιδευτικοί μας με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής,  έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση και ενώνουν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.  Γι' αυτό καταφεύγει στην τρομοκρατία, στις δικαστικές απαγορεύσεις και στην αστυνομική βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». Πρόκειται για ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση, αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης- θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών. Μετά από δύο αιώνες αγώνων των εργαζομένων για καλύτερη ζωή και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δόθηκαν και κερδήθηκαν -συχνά με αίμα- ανατρέποντας νόμους και ρυθμίσεις κυβερνήσεων, η υπουργός Παιδείας έρχεται να πει ότι οι απεργίες δεν πρέπει να στρέφονται κατά... νόμων της κυβέρνησής της! Τι ήθη, τι καιροί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Η υπουργός αντί να «αξιολογήσει» την γενικευμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών στην υποβάθμιση του διδακτικού έργου και του μορφωτικού ρόλου του σχολείου, τα αποτελέσματα των κενών πανεπιστημιακών εδράνων με την ΕΒΕ,  την υγειονομική ανασφάλεια στα σχολεία ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο με τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Μετά από αυτές τις προκλήσεις, γίνεται φανερό ότι  για μια ακόμη φορά στην ιστορία του το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται όχι απλώς για τα δίκαια αιτήματα του, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία, θα είναι η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου για την κτηνοτροφία και τις ευρωπαϊκές πολιτικές
«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών

«Πλήγμα στο κράτος δικαίου και στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Υπογραφή σύμβασης για πυρασφάλεια και εκσυγχρονισμό με στόχο την πλήρη αδειοδότηση της δομής
Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου