× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2021

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Μετά την παρέμβαση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου που περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου με σημερινή του ανακοίνωση εξαγγέλλει κινητοποίηση την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί στο Νοσοκομείο.Παράλληλα το Π.Ε.Κ. στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού, «κόντρα σε διάφορες αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές θεωρίες, που με την τακτική της τροφοδοτεί η κυβέρνηση».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Λέσβου έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Η κυβέρνηση για να κρύψει, την δική της ευθύνη για την άθλια κατάσταση που εξακολουθεί να είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσπαθεί να μετατρέψει ένα μεγάλο όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας όπως είναι το εμβόλιο σε μέσο διαχωρισμού κι επίθεσης στους εργαζόμενους.

Δίνει το έδαφος στον ανορθολογισμό για να πάει η συζήτηση σε ένα βολικό πεδίο καθώς δεν εξασφάλισε καμία ουσιαστική επιστημονική, εξειδικευμένη ενημέρωση για τον λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι΄ αυτό αντί για προσλήψεις προχώρησε στις αναστολές των υγειονομικών, για να αποπροσανατολίσει και ταυτόχρονα προκλητικά να ανοίξει περισσότερο την πόρτα για τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Αφήνουν μέχρι και άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από τις δομές, κλείνοντάς τους στο σπίτι χωρίς καμία δραστηριότητα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί!

Μέρες μετά το απαράδεκτο μέτρο των αναστολών, τα κενά στις δομές του νησιού φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, οι υγειονομικοί εξαναγκάζονται σε υπερεργασία και σε πολλαπλές εφημερίες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους αλλά και για την δημόσια υγεία.

Όλες αυτές οι κυβερνητικές παλινωδίες έρχονται να προστεθούν στην είδη προβληματική λειτουργία των δομών υγείας του νησιού, που είναι χρόνια υποστελεχωμένες σε προσωπικό και εξοπλισμό, που λειτουργούν χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ευθύνες της κυβέρνησης όμως, είναι τεράστιες, έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που μεταξύ άλλων, οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι καλούνται να πληρώνουν και 40€ το μήνα για να κάνουν μόνοι τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον covid19, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού, κόντρα σε διάφορες αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές θεωρίες, που με την τακτική της τροφοδοτεί η κυβέρνηση. Εναντιώθηκε στο ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στα ελλιπή μετρά προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας . Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού μας να διεκδικήσουμε από κοινού:

• Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία του νησιού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
• Να παρθούν πίσω οι αναστολές και να γυρίσουν στα πόστα τους οι συνάδελφοι! Να ανακληθούν όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων και στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
• Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
• Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
• Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.
• Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια κ.τ.λ .
• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου με τη Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς για τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ξεσκεπάστηκε στη Μυτιλήνη

26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος ομάδας οκτώ ατόμων που φέρονται να οργάνωναν μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στον υγρότοπο Καλλονής με δράσεις παρατήρησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση των στρατιωτικών της Λέσβου με τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και οι επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΥΓΕΙΑ

Ενημέρωση για τον καρκίνου του μαστού στη Μυτιλήνη

Δράση στην αγορά της Μυτιλήνης από την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλευρό της Χίου μετά τις πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς συνεχάρη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα «ταξίδι» στο Βέλγιο στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Pierre Dherte ταξίδεψε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στη χώρα του μέσα από ένα πρωτότυπο μάθημα Γεωγραφίας, γεμάτο εικόνες, κόμικς και… βελγικές γεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Βέλγιο… αλλιώς! Ένα μάθημα Γεωγραφίας με γεύση, εικόνα και ιστορία

Στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής