× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε Γενική Συνέλευση οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Λέσβου

Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2021

Σε Γενική Συνέλευση οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Λέσβου

Σε Γενική Συνέλευση καλούνται οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λέσβου αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης με βασικό θέμα την αξιολόγηση.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να πάρουν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ενεργοποιούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

 

 

 

Η εφαρμογή της με την τετράβαθμη αξιολόγηση από το σύλλογο των ομάδων δράσης και τη δεκάβαθμη κλίμακα από τον σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης θα οδηγήσει στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών με καταστροφικά αποτελέσματα για τη μαθησιακή διαδικασία. Το κλίμα αυταρχισμού, ελέγχου, απαξίωσης των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων με τις υπερεξουσίες που αποκτούν οι Διευθυντές σχολείων με βάση το νόμο 4823/21,  που θεσμοθετεί και την ατομική αξιολόγηση, θα ενοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς για τα κακώς κείμενα της παιδείας για να μη αποκαλύπτονται οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης: αξιολόγηση κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης με την αυτονομία της σχολικής μονάδας, λαιμητόμοι εξετάσεων με την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις εξετάσεις ΠΙΖΑ στα δημοτικά, γυμνάσια για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος σε εθνικό, περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας, τα σχολεία των «αρίστων» σε πειραματικά και πρότυπα, την υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τις δίχρονές σχολές, κ.ά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

·       Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, η οποία πέρσι αγκαλιάστηκε με συντριπτικά ποσοστά από τους εκπαιδευτικούς και είναι σε πλήρη ισχύ για όλους τους συναδέλφους. Ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα που κάναμε και πέρυσι, με τα οποία σταματήσαμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και που περιγράφονται αναλυτικά στην απόφαση της ΟΛΜΕ στις 13/9/2021: Σε κάθε απόπειρα συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων με θέμα την αυτοαξιολόγηση, τον προγραμματισμό ή άλλες διατάξεις του νόμου, δηλώνουμε: «Συμμετέχω στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ από τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας» και υπογράφουμε συλλογικά τη δήλωση που έχει αποσταλεί από την Ομοσπονδία. Η συμμετοχή μας σε μια αγωνιστική μορφή όπως η απεργία – αποχή δεν επισύρει καμιά ποινή και ήδη έχει κριθεί νόμιμη από τα δικαστήρια (ενημερωτικό ΟΛΜΕ 16/9/2021). Κάθε άλλη απόπειρα είναι αντισυνταγματική. Η απόφαση της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση (13/9/2021) καθώς και οι σχετικές αποφάσεις  της ΕΛΜΕ και η άμεση υλοποίησή τους ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς (διευθυντές, μόνιμους, αναπληρωτές).

 

·       Καμία εσωτερική ιεραρχία στο σχολείο και διαχωρισμός των εκπαιδευτικών! Δεν αποδεχόμαστε τη θέση του μέντορα, του συντονιστή, του υπεύθυνου εκπαιδευτικών ομίλων. Κανένας/καμιά συνάδελφος/-ισσα δεν δηλώνει συμμετοχή και κανένας/καμιά διευθυντής/-ντρια να μην ορίσει. Η συμμετοχή μας δεν είναι υποχρεωτική.

 

·       Προστατεύουμε το διδακτικό κι εργασιακό μας ωράριο! Δεν πραγματοποιούμε προγράμματα και σεμινάρια εκτός ωραρίου εργασίας.

 

·       Κάθε σχολείο προστατεύει τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων! Ο σύλλογος διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο και όλες οι αποφάσεις παίρνονται αποκλειστικά από αυτόν χωρίς να γίνεται χρήση του διευθυντικού δικαιώματος. Δεν δεχόμαστε τις υπερεξουσίες των Διευθυντών!

 

·       Σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να μην εμπλέξουν φορείς άσχετους κι εχθρικούς με την εκπαίδευση, όπως ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ, δήμους, αστυνομία κ.λπ., να μην κάνουν καμία σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, να μην προχωρήσουν σε δημιουργία portfolio – φακέλων αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης των μαθητών (ώστε να μη συνδεθεί το project των εργαστηρίων δεξιοτήτων με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας) να μην εμπλέξουν σχολικούς συμβούλους, γονείς, δήμους στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κ.λπ. και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις διδακτικές μεθόδους και πρακτικές που έως τώρα χρησιμοποιούν.

 

·       Σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό που αποτελεί μέρος της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δεν καταθέτουμε εσωτερικό κανονισμό προς έγκριση σε δήμο, συλλόγους γονέων, συντονιστές. Λειτουργούμε με βάση τους κανόνες λειτουργίας που έχουμε αποφασίσει ως σύλλογος διδασκόντων για τα ζητήματα που θεωρούμε απαραίτητα.

 

·       Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει με θέμα την έκθεση αποτίμησης της περσινής σχολικής χρονιάς, κάτι το οποίο είναι ούτως ή άλλως αδύνατο, ακριβώς επειδή δεν έγιναν οι διαδικασίες της αξιολόγησης. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην προχωρήσει στη διαδικασία του προγραμματισμού για τη φετινή σχολική χρονιά και σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση (δημιουργία ομάδων κλπ.). Άλλωστε οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν ήδη προχωρήσει στον προγραμμστισμό τους, όπως κάνουν πάντα στην αρχή της χρονιάς.

Καμία πίεση και απειλή από την πλευρά του Υπουργείου δε θα γίνει αποδεκτή!

Μαζικά, μαχητικά, με οργανωμένο τρόπο, για μια ακόμη φορά, θα υπερασπιστούμε τον ρόλο μας, την παιδαγωγική μας υπόσταση, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Σήμερα στην Λέρο και την Κω και σε λίγους μήνες στη Χίο και τη Λέσβο»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εγκαινίασε τις νέες κλειστές ελεγχόμενες Δομές σε Λέρο και Κω
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σταθερή μείωση εκκρεμών αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα

Η πορεία των εκκρεμών υποθέσεων ασύλου στην Ε.Ε.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την «Black Friday»

Οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιούργησαν τον εμπορικό θεσμό για να αυξήσουν τα κέρδη τους υποστηρίζει το σωματείο
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή έως 13 Δεκεμβρίου

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωση παράταση της περιόδου αυτοαπογραφής που έληγε σήμερα 26 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας κάνουμε τον κόσμο πορτοκαλί!

Η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού. Η Λέσβος μεταξύ των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα για την κεραία στο Βουναράκι

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής και η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα ανέβηκαν το πρωί στο Δικαστήριο της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί επίσημη Δοξολογία στον Άγιο Θεράποντα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Καρά Τεπές ετοιμάζεται για να υποδεχτεί τον Πάπα

Αυτοψία του «Ν» στον καταυλισμό που θα αποτελέσει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοινωνικό Κομμωτήριο... ξανά

Με την ευγενική χορηγία του Σωματείου Κομμωτών και του ΙΕΚ Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο σκαμνί επειδή καθάρισε τις ακτές!

Αθωώθηκε χθες ο πρώην αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας από την κατηγορία ότι... παράνομα καθάρισε τις ακτές από σωσίβια και βάρκες - προϊόντα της προσφυγικής κρίσης!
ΥΓΕΙΑ

Λιγότερα κρούσματα στα σχολεία της Λέσβου

Τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Οι νέοι δικηγόροι επιβιώνουν με δυσκολία»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Βασιλούδης μιλά για τις εκλογές της Κυριακής, τα προβλήματα του κλάδου και των δικηγόρων του νησιού
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ