× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τίμησαν τους πεσόντες στη Λέσβο Αεροπόρους

Το πρωί του Σάββατου στην Αχλαδερή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2021

Τίμησαν τους πεσόντες στη Λέσβο Αεροπόρους

Μνημόσυνο στη μνήμη του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού αεροπόρου Δημητρίου Γιανναρέλλη, καθώς και των πεσόντων Αεροπόρων στη Λέσβο, Ανθυποσμηναγού Σπυρίδωνα Παπαδίτσα και του Αντισμηνάρχου Στέφανου Κουρελιά, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου στο μνημείο Αντισμ/χου Στέφανου Κουρελιά στην Αχλαδερή.Την τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στέφανος Κουρελιάς ήταν πιλότος που υπηρετούσε στη 359 ΜΑΕΔΥ στη Μυτιλήνη και έχασε τη ζωή του εκτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που έκαιγε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση του νησιού μας.

Ας σημειωθεί ότι ο αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς, από το Δομοκό Φθιώτιδας, το 1998 αποστρατεύθηκε κατόπιν αιτήσεώς του με το βαθμό του επισμηναγού και τον Ιανουάριο του 2003 επανήλθε στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως μόνιμος εξ εφεδρείας αξιωματικός με τον ίδιο βαθμό και τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ ως χειριστής των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης τύπου PZL M-18.

Το καλοκαίρι τού 2003 τοποθετήθηκε στο Κλιμάκιο Μυτιλήνης για αεροπυρόσβεση. Στις 24 Αυγούστου 2003 προήχθη στο βαθμό του αντισμήναρχου, χωρίς να προλάβει να ενημερωθεί για την προαγωγή του, αφού την επόμενη μέρα, στις 25 Αυγούστου, έχασε τη ζωή του εξ αιτίας της πτώσης του πυροσβεστικού αεροσκάφους, στην προσπάθεια κατάσβεσης δασοπυρκαγιάς στο δάσος της Αχλαδερής. Ο αντισμήναρχος Στέφανος Κουρελιάς ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ