× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στην Ευρώπη συγκροτείται ένα μαύρο Μέτωπο. Θα πάμε στο φως ή στο σκοτάδι;»

Συνέντευξη Τύπου των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου και Ελευθερίας Αγγέλη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/5/2019

«Στην Ευρώπη συγκροτείται ένα μαύρο Μέτωπο. Θα πάμε στο φως ή στο σκοτάδι;»
' χρόνος ανάγνωσης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Πέμπτη 2 Μάιου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Ελευθερία Αγγέλη καθώς και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Ακόμα ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Γιονούς Μοχαμμαντί δεν ήταν παρών λόγω καθυστέρησης της πτήσης του.

Στην αρχή πήρε τον λόγο ο κ.Λαμπρόπουλος ο οποίος παρουσίασε τους δυο υποψήφιους ευρωβουλευτές επισημαίνοντας ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει τουλάχιστον ακόμα δυο εκδηλώσεις στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές με την παρουσία υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος και με συγκεκριμένες θεματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τοποθέτηση του ο Πάνος Λάμπρου τόνισε ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια κρίσιμη μάχη στην Ιστορία της Ευρώπης που αφορά κάθε πολίτη. «Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε πολύ λάσπη αλλά εμείς είμαστε περήφανοι για τα πρόσωπα που το στελεχώνουν καθώς σηματοδοτούν εκείνα τα πρόσωπα που θέλουν οι αντίπαλοι να εξοντώσουν» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.  Δήλωσε υπερήφανος για την συμμετοχή σ’ αυτό εκπροσώπων των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, των Ρομά, τονίζοντας ότι αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες είχαν στοχοποιηθεί από τους Ναζί στη Γερμανία και είχαν εξοντωθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Το ναζιστικό φαινόμενο επανέρχεται με τον ίδιο λόγο και στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Λάμπρου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ιδιαίτερα ότι «προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια καθώς κάναμε βήματα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Εκτίμησε ότι στην χώρα μας υπάρχουν δυο εκ διαμέτρου ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του Κοινωνικού Κράτους, να μειωθούν σταδιακά οι φόροι, να δημιουργηθεί μια ισονομία ανάμεσα στους πολίτες, να υπάρξει δικαιοσύνη. « Από  την άλλη μεριά υπάρχει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και των συμμάχων της οι οποίοι το λεν ανοιχτά: ποια 13η σύνταξη; Ποιο κοινωνικό κράτος; Μιλάνε και για απολύσεις και εργασιακό μεσαίωνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα γιατί έχει να επιλέξει αν θα επιτρέψει να γυρίσει χρόνια πίσω και για την Ευρώπη αν θα επιλέξει το φως ή το σκοτάδι.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Ελευθερία Αγγελή στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η νεολαία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μια γενιά που ωρίμασε πολύ γρήγορα στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε πολύ περισσότερα προσόντα από παλιά αλλά λιγότερα εργασιακά δικαιώματα». Η κ. Αγγέλη εκτίμησε ότι είναι στοίχημα να εκφραστεί η νέα γενιά με εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την καταπολέμηση των ανισοτήτων για να υπάρχουν ευκαιρίες ώστε οι νέοι που το επιθυμούν να μείνουν στον τόπο τους.  Επίσης τόνισε ότι όπου έχουν εκλεγεί νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις με έντονη ακροδεξιά ρητορεία όπως οι κυβερνήσεις του Κουρτς και του Όρμπαν αυτοί έχουν καταργήσει βασικά εργασιακά δικαιώματα. «Ψήφο στη Ν.Δ. είναι ψήφος στον Βέμπερ που είναι βαθιά ανθέλληνας και μιλούσε με τα χειρότερα για την Ελλάδα» επεσήμανε η κ. Αγγέλη. «Η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, του φεμινισμού, της εργασίας και της νεολαίας» τόνισε καταλήγοντας η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση του «Ν» στον κ. Λάμπρου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ Μόριας και αν υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης στην πολιτική της Ε.Ε. όσον αφορά το προσφυγικό, εκείνος απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να ζουν οι άνθρωποι σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας έχει πολλά προβλήματα δεδομένου ότι εμποδίζει την μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα όμως εμείς, όπως γνωρίζεται, δεν μείναμε στο γράμμα της συμφωνίας αλλά προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να μετακινήσουμε τους ανθρώπους αυτούς στην ενδοχώρα. Επίσης επιδιώκουμε την επανένωση των οικογενειών. Είναι σύνθετες και δύσκολες διαδικασίες και όλα αυτά δεν είναι επικοινωνιακά και ανακοινώσιμα. Έγιναν λάθη αλλά είχαμε σχέδιο που αρχίζει σιγά σιγά να αποδίδει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30