× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στην Ευρώπη συγκροτείται ένα μαύρο Μέτωπο. Θα πάμε στο φως ή στο σκοτάδι;»

Συνέντευξη Τύπου των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου και Ελευθερίας Αγγέλη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/5/2019

«Στην Ευρώπη συγκροτείται ένα μαύρο Μέτωπο. Θα πάμε στο φως ή στο σκοτάδι;»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Πέμπτη 2 Μάιου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Ελευθερία Αγγέλη καθώς και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Ακόμα ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Γιονούς Μοχαμμαντί δεν ήταν παρών λόγω καθυστέρησης της πτήσης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή πήρε τον λόγο ο κ.Λαμπρόπουλος ο οποίος παρουσίασε τους δυο υποψήφιους ευρωβουλευτές επισημαίνοντας ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει τουλάχιστον ακόμα δυο εκδηλώσεις στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές με την παρουσία υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος και με συγκεκριμένες θεματικές.

Στην τοποθέτηση του ο Πάνος Λάμπρου τόνισε ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια κρίσιμη μάχη στην Ιστορία της Ευρώπης που αφορά κάθε πολίτη. «Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε πολύ λάσπη αλλά εμείς είμαστε περήφανοι για τα πρόσωπα που το στελεχώνουν καθώς σηματοδοτούν εκείνα τα πρόσωπα που θέλουν οι αντίπαλοι να εξοντώσουν» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.  Δήλωσε υπερήφανος για την συμμετοχή σ’ αυτό εκπροσώπων των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, των Ρομά, τονίζοντας ότι αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες είχαν στοχοποιηθεί από τους Ναζί στη Γερμανία και είχαν εξοντωθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Το ναζιστικό φαινόμενο επανέρχεται με τον ίδιο λόγο και στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Λάμπρου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ιδιαίτερα ότι «προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια καθώς κάναμε βήματα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης». Εκτίμησε ότι στην χώρα μας υπάρχουν δυο εκ διαμέτρου ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ του Κοινωνικού Κράτους, να μειωθούν σταδιακά οι φόροι, να δημιουργηθεί μια ισονομία ανάμεσα στους πολίτες, να υπάρξει δικαιοσύνη. « Από  την άλλη μεριά υπάρχει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και των συμμάχων της οι οποίοι το λεν ανοιχτά: ποια 13η σύνταξη; Ποιο κοινωνικό κράτος; Μιλάνε και για απολύσεις και εργασιακό μεσαίωνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα γιατί έχει να επιλέξει αν θα επιτρέψει να γυρίσει χρόνια πίσω και για την Ευρώπη αν θα επιλέξει το φως ή το σκοτάδι.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Ελευθερία Αγγελή στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η νεολαία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μια γενιά που ωρίμασε πολύ γρήγορα στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε πολύ περισσότερα προσόντα από παλιά αλλά λιγότερα εργασιακά δικαιώματα». Η κ. Αγγέλη εκτίμησε ότι είναι στοίχημα να εκφραστεί η νέα γενιά με εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την καταπολέμηση των ανισοτήτων για να υπάρχουν ευκαιρίες ώστε οι νέοι που το επιθυμούν να μείνουν στον τόπο τους.  Επίσης τόνισε ότι όπου έχουν εκλεγεί νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις με έντονη ακροδεξιά ρητορεία όπως οι κυβερνήσεις του Κουρτς και του Όρμπαν αυτοί έχουν καταργήσει βασικά εργασιακά δικαιώματα. «Ψήφο στη Ν.Δ. είναι ψήφος στον Βέμπερ που είναι βαθιά ανθέλληνας και μιλούσε με τα χειρότερα για την Ελλάδα» επεσήμανε η κ. Αγγέλη. «Η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, του φεμινισμού, της εργασίας και της νεολαίας» τόνισε καταλήγοντας η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση του «Ν» στον κ. Λάμπρου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ Μόριας και αν υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης στην πολιτική της Ε.Ε. όσον αφορά το προσφυγικό, εκείνος απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να ζουν οι άνθρωποι σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας έχει πολλά προβλήματα δεδομένου ότι εμποδίζει την μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα όμως εμείς, όπως γνωρίζεται, δεν μείναμε στο γράμμα της συμφωνίας αλλά προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να μετακινήσουμε τους ανθρώπους αυτούς στην ενδοχώρα. Επίσης επιδιώκουμε την επανένωση των οικογενειών. Είναι σύνθετες και δύσκολες διαδικασίες και όλα αυτά δεν είναι επικοινωνιακά και ανακοινώσιμα. Έγιναν λάθη αλλά είχαμε σχέδιο που αρχίζει σιγά σιγά να αποδίδει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη