× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αυτή είναι η Λέσβος»

Παρουσίαση των εκδόσεων «Νήσος Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO» και «Ελιά στη Λέσβο» Σάββατο, 7 Αυγούστου,8:30 το απόγευμα στο υπαίθριο Αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2021

«Αυτή είναι η Λέσβος»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και οι Εκδόσεις Τοπίο το Σάββατο, 7 Αυγούστου στις 8:30 το απόγευμα στο υπαίθριο Αμφιθέατρο του Μουσείου, στο Σίγρι, θα παρουσιάσουν δύο εμβληματικές εκδόσεις: Νήσος Λέσβος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO έκδοση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Ελιά στη Λέσβο έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ελαίας Νήσος Λέσβος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

OMIΛΗTEΣ: ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ, Δρ. Φιλολογίας, Κριτικός Λογοτεχνίας, ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, Ηθοποιός, Συγγραφέας, η οποία παρουσιάζει και την εκδήλωση.

Συμμετέχει ο σολίστ κιθάρας ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ και ερμηνεύει η ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.

Στo ηχόραμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΝΗ, ακούγονται οι ηθοποιοί Χ. ΤΣΑΓΚΑΣ & Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ. Κείμενα: Νίκος Ζούρος και Πάνος Θεοδωρίδης. 200 σελ. 25x28 εκ. χαρτόδετο καλλιτεχνικό λεύκωμα με 205 φωτογραφίες. Σε ελληνική ή αγγλική γλώσσα (μετάφραση Geoffrey Cox).

H Λέσβος διαθέτει μοναδικό πλούτο γεωλογικών μνημείων, τοπίων φυσικού κάλλους, περιοχών οικολογικού ενδιαφέροντος, πλήθος αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων με κορυφαίο το Απολιθωμένο Δάσος. Στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της Λέσβου. και οδήγησαν ώστε να αναγνωριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

Η Λέσβος αναδύεται από τον Χρόνο και τον Τόπο, με μια εντυπωσιακή συμμαχία των Αισθήσεων με τον Λόγο. Πλούσιες, σύνθετες λυρικές αφηγήσεις μεταφέρουν, μαζί με ερμηνείες φαινομένων και γεγονότων, τον Ήλιο και τον Άνεμο, την ανθρώπινη Μοίρα, κυριολεκτικά τη Μουσική που ανεβάζει τα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ. Κείμενα: Μαρία Γρηγορά, Νίκος Ζούρος, Νίκος Θωμαΐδης, Νίκος Καραπιδάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Νίκος Ψιλάκης, 208 σελ. 25x28 εκ. χαρτόδετο καλλιτεχνικό λεύκωμα με αρχειακό υλικό, 20 έργα ζωγραφικής και100 πρωτότυπες φωτογραφίες. Σε ελληνική ή αγγλική γλώσσα (Geoffrey Cox).

Η ελιά στη Λέσβο γίνεται σύμβολο, ιδέα και εμπνέει καλλιτέχνες. Είναι ο αξιόπιστος μάρτυρας των ανέμων και του μόχθου του ξωμάχου, ο ασφαλής ιστορικός της περιπέτειας για ανάπτυξη και πρόοδο. Ξέρει να αντέχει στη φθορά του χρόνου, αλλά και να προσφέρει την αφθαρσία της στιγμής.

Η ελιά της Λέσβου είναι το πολύχρωμο βλέμμα του Θεόφιλου και η ατίθαση ομορφιά ελευθερίας στα έργα των νεότερων ζωγράφων. «Στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς» ο «μύστης των φύλλων» της, ο Οδυσσέας Ελύτης, χάραξε το «όνομα το αγαπημένο». Η Λέσβος είναι το νησί που σέβεται τον χρόνο ως μέτρο αλήθειας και ομορφιάς και εμπιστεύεται τη γη ως μήτρα ζωής και ανάπτυξης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: T. 2251047033, 2253054434, [email protected], www.lesvosmuseum.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου