× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Στρατής Κύτελης για το προσφυγικό‑μεταναστευτικό

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι θέσεις του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» για το ζήτημα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/5/2019

Ο Στρατής Κύτελης για το προσφυγικό‑μεταναστευτικό
' χρόνος ανάγνωσης

Aντιφατικές στα σημεία είναι οι θέσεις που ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Από τη μια αναγνωρίζει ότι το ζήτημα αφορά την συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εκάστοτε Κυβέρνησης και άρα οι δυνατότητες παρέμβασης του Δήμου είναι ελάχιστες αλλά από την άλλη περιγράφεται σαν θέση η «αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων» κάτι που προφανώς δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου Μυτιλήνης και επίσης δεν αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο αυτή η φύλαξη μπορεί να γίνει. Επίσης δεν ζητά το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο σημειώνουμε ότι είχε ανοίξει επι κυβέρνησης Ν.Δ., αλλά περιορισμό του στην προβλεπόμενη δυναμικότητα του ώστε «να παύσει ν αποτελεί υγειονομική βόμβα»!

Ακόμα ο κ.Κύτελης θεωρεί ότι οι κάτοικοι του νησιού «στάθηκαν αλληλέγγυοι στον ανθρώπινο πόνο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανακούφιση όλων αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «το προσφυγικό επέφερε δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομία και στον τουρισμό», χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για να στηρίξει αυτή τη θέση.Επιπρόσθετα διαβεβαιώνει ότι «θα ενώσουμε φωνές και δυνάμεις από όλο το νησί μας, ώστε να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα, εξασφαλίζοντας συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας για το σήμερα και το μέλλον των παιδιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Δύναμη Ενότητας» ζητά να σταματήσει η Λέσβος να είναι αποθήκη ψυχών «όπως άλλωστε το επιθυμούν και οι ίδιοι οι μετανάστες». Δηλώνει ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυα στους κατατρεγμένους μετανάστες αλλά θα κάνει το παν για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα ζητά στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές για την τήρηση της δημόσιας τάξης σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας, άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου τα όργανα της να ελέγχουν κεντρικούς δρόμους και χώρους και άμεση λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων που προβλέπεται από τον Κλεισθένη. Τέλος πέραν των παραπάνω υπόσχεται ότι θα διεκδικήσει από την Κυβέρνηση την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, την άμεση ταυτοποίηση και διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και την τήρηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας για επαναπροώθηση των απορριφθέντων ασύλου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ευλογιά των προβάτων

Διαδικτυακό σεμινάριο Βιοασφάλειας για την Ευλογιά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το ΑΠΘ την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 στις 12:00 μ.μ., μέσω πλατφόρμας Zoom
ΧΩΡΙΑ

Η οικογένεια Λαούμη ευχαριστεί για τη στήριξη στη μνήμη της Θεανώς

Σε όσους βρέθηκαν δίπλα στη Θεανώ και την οικογένειά της στην πιο δύσκολη στιγμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράταση ΚΤΕΟ για δίκυκλα και «γουρούνες» στη Λέσβο

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 η απαλλαγή από τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καταγγέλλουν το «ρεσάλτο» του ισραηλινού στόλου

Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Επιτροπή Ειρήνης και από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Πλωμαρίτης Αντώνης Ανδριώτης, διακεκριμένος επιστήμονας

Σήμερα Πέμπτη η κηδεία του στο Πλωμάρι- Συλλυπητήρια της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στους τετράποδους φίλους μας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Μυτιληνης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Μηλένα Κοντού, με πασαρέλα ζώων, υιοθεσίες, φωτογραφίες, και face painting
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Λέσβος γιορτάζει τα μεταναστευτικά πουλιά

Από το Απολιθωμένο Δάσος μέχρι τις Αλυκές Καλλονής, το νησί γίνεται κέντρο παρατήρησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Μυτιλήνης στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Ξενοδόχων

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου -Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννάκας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προβολή του νησιού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 103.500 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Με μείωση των τουριστών από 5 – 8% αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Λόγος και μουσική σε κοινό ταξίδι με τη Γεωργία Ανδριώτου

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, η συγγραφέας παρουσιάζει τη στιχουργική συλλογή «Οδυσσέας χωρίς Ιθάκη»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις συλλήψεις στην Ανεμώτια

Για οικοδομικές εργασίες για τις οποίες δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αιχμηρή επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Κώστα Κατσαρού από την παράταξη Χριστόφα

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του «Ν» για τις προθέσεις του δημοτικού συμβούλου Μυτιλήνης