× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Ν» κεντρικό πολιτικό θέμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2021

«Κατά μέτωπο επίθεση» κατά Κυβέρνησης
' χρόνος ανάγνωσης

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες σχετικά με το πόθεν έσχες τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Στο Νησί» 99 FM.


Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας «αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός» και πρόσθεσε «Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα. Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τον πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη έχει δυο σκέλη. Το ένα είναι ότι καταστρατηγείται ο νόμος που έχει ψηφιστεί.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», επεσήμανε και τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό.Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε».

Για την πανδημία και τα «δώρα»
Στα πλαίσια της συνέντευξης του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί εν μέσω πανδημίας μια πολύ σκληρή πολιτική ατζέντα με «επιλογές που αποδεικνύουν ότι σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση και αναδεικνύει μέσα από την παιδαριώδη διαχείριση μια σειρά από αντιφάσεις που δεν κρύβονται», είπε.

Είπε ακόμα ότι η νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού ήταν «πολύ σημαντικό δώρο στις τράπεζες», η νομοθέτηση Χατζηδάκη για τα εργασιακά «πολύ σημαντικό δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ιδίως στον ΣΕΒ». «Τώρα έχουμε τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού κι αυτό είναι δώρο σε μεγάλα funds που έρχονται να τζογάρουν τα χρήματα των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων για να εξοικονομήσουν κέρδη» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νόμο Κεραμέως
Αναφερόμενη στη νομοθέτηση Κεραμέως είπε πώς είναι «δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων». Πρόσθεσε δε ότι η επιλογή της κυβέρνησης «στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια ενώ το αξίζουν» και πως υπάρχει με τη ρύθμιση σειρά από «κρυφούς κόφτες, κόφτες σε ειδικά μαθήματα που βγάζουν εκτός πρώτης προτίμησης ακόμα και αριστούχους μαθητές». «Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των νοικοκυριών», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πως αν μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης «θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία -τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Οσμή καπνού στη Μυτιλήνη από τις πυρκαγιές στην Τουρκία

Δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας την Τρίτη, ιδίως στο Τσανάκκαλε, την Εντίρνε (Αδριανούπολη) και την Κόνια (Ικόνιο)
ΧΩΡΙΑ

Βλέπει εμπρησμό στο Σκαλοχώρι ο Κυρατζής

Οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν επικίνδυνη τη φωτιά παρότι είναι σε ύφεση
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΑ

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στο Σκαλοχώρι

Δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά τονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Γρηγόρης Πέτρου που βρίσκεται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε έργα στο Τάρτι ο Παναγιώτης Χριστόφας

Με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σεκερτζή και την μηχανικό Βάσω Ταμβακέλλη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας επισκέφτηκαν τα σημεία όπου εκτελείται έργο πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι – Τσίλια
ΧΩΡΙΑ

Καλοκαιρινή μουσική βραδιά στην καρδιά της Μόριας

Μια γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και καλοκαιρινή διάθεση προσκαλεί η Δημοτική Κοινότητα Μόριας, την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Βασιλείου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χορευτικό Αντάμωμα στο Ίππειος

Γιορτή παράδοσης και πολιτισμού την Κυριακή 20 Ιουλίου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά στον Συνοικισμό Μυτιλήνης

Σε σπίτι από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Πυξ‑ Λαξ: Σε ένα δημοτικό στάδιο που «βράζει και φλέγεται»!

Με αναφορές στη Μυτιληνιά στιχουργό Ντέπη Χατζηκαμπάνη η μεγαλειώδης συναυλία- Πώς την είδαν... δύο γενιές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση‑γέφυρα πολιτισμού και τέχνης ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Πέργαμο

Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη της τέχνης ως κοινής γλώσσας λαών και πολιτισμών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος πέταξε ψηλά στην Global Birdfair 2025

Συνεργασία Περιφέρειας και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για την ανάδειξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυλαία με νίκες για τους «Γατελούζους» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Πρωταθλητής ο Ζήκος- Στις 7 Σεπτεμβρίου το μεγάλο τουρνουά του νησιού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Καινοτόμο έργο για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων της ελαιοπαραγωγής

Παρασκευή 18 Ιουλίου, 9:30 – Ημερίδα στο Επιμελητήριο Λέσβου με επιστημονική συμμετοχή