× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον εκφοβισμό και τις απολύσεις»

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2021

«Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον εκφοβισμό και τις απολύσεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών υποστηρίζει τον εμβολιασμό και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και την αξία του.  Απορρίπτει όμως τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας νυχθημερόν σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης και αναφέρει αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση μας έκανε σαφές για άλλη μια φορά ότι δε θα πάρει ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο,  μετακυλύει σε μας τις δικές της ευθύνες, με το να προβάλλει ως βασικό εμπόδιο για τη γρήγορη και οριστική έξοδο μας από τη δοκιμασία της πανδημίας  την ατομική ευθύνη ενός ποσοστού πολιτών που διστάζουν να εμβολιαστούν.  Προχωρώντας σε ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους που υπηρετούν σε δομές Υγείας και Πρόνοιας και ποινές για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε  προνόμια για τους εμβολιασμένους.                                            

Τα εμβόλια ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση, ακόμα και στην εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Αποτελούν το σημαντικότερο όπλο στη  φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και με την ταυτόχρονη αξιοποίηση των επιστημονικά ενδεδειγμένων νέων φαρμάκων, όπως και σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα πρόληψης και με πλήρως αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας ικανό να αντιμετωπίσει τόσο τις τρέχουσες, όσο και τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά! Γιατί  ως εργαζόμενοι βιώνουμε  την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος να βρεθεί κρεβάτι για τις νέες εισαγωγές Covid  αλλά και των υπολοίπων νοσημάτων.  Παράλληλα ως πολίτες , δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι, επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως  ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η ΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν τον αγώνα για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα τάσσεται μαζί με τα σωματεία για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς,  επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Διεκδικούμε,  να ενισχυθούν τώρα τα Νοσοκομεία μας και όλες οι μονάδες υγείας  με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας. Διεκδικούμε, να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Ναι στον καθολικό μαζικό εμβολιασμό.  Όχι στις απολύσεις και τις απειλές.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανήλικοι με ξένα δελτία ασύλου και 22χρονος με πλαστή άδεια διαμονής