× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια αίθουσα τέχνης και πολιτισμού στη Σκάλα Ερεσού

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων η οποία παραχωρήθηκε το 2018 από τη Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού, στο φορέα Τουρισμού της Ερεσού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2021

Μια αίθουσα τέχνης και πολιτισμού στη Σκάλα Ερεσού
' χρόνος ανάγνωσης

Τα εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων στην Σκάλα Ερεσού μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της σύμβασης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ με την παρουσία του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, επιχειρηματιών, του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκου Ζούρου  και στελεχών του Φορέα Τουρισμού Ερεσού.

Μιλώντας για το ιστορικό της παραχώρησης της αίθουασας από το Δήμο Λέσβου το 2018 στο Φορέα Τουρισμού Ερεσού, ο πρόεδρος Παναγιώτης Μαντζώρος, ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ο οποίος όπως τόνισε βοήθησε και συνέβαλε με τις αποφάσεις της τότε δημοτικής αρχής στο σημερινό αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο 2021 περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση όλων των χώρων όπως αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης, επισκευή στέγης και αντικατάσταση κεραμιδιών, επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, ψευδοροφή, αντικατάσταση στεγάστρου βεράντας, αντικατάσταση  δαπέδων, πλήρη ανακαίνιση λουτρών και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, αγορά και εγκατάσταση κλιματισμού και πλήρους οπτικοακουστικού συστήματος, καθώς και εξοπλισμό για τις ανάγκες εκδηλώσεων μικρής κλίμακας. Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 40 καθήμενων ατόμων.

Αυτή η μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού έγινε με την θεσμική υποστήριξη του προγράμματος Δημοσίου Χαρακτήρα Τ.Π. CLLD/LEADER με συνολικό κόστος τα 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αναγνώριση των αναγκών της περιοχής σχεδιάστηκε στρατηγικά η αναβάθμιση αυτού του σημαντικού χώρου, ώστε να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία και συγχρόνως να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ερεσού και κατ’ επέκταση της Λέσβου. Ο χώρος έχει πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια μικρής κλίμακας κ.α.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων εκτίθενται  τα έργα που δημιουργήθηκαν  στα πλαίσια του 1ουworkshop της Λέσβου με τον θεματικό τίτλο "Λάβα", που πραγματοποιείται  από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Το workshop ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου και συνεχίζεται έως τις  20 του μήνα σε συνεργασία με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στην κάμερα του «Ν» μίλησαν για τη σημασία του πολιτιστικού αυτού έργου το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πνευματική αναβάθμιση της περιοχής ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκος Ζούρος και ο Λουκάς Λουκίδης υπεύθυνος για το workshop της Ανώτατης Σχολής Καλών τεχνών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νέες αφίξεις και σχολική ένταξη προσφυγόπουλων στη Μυτιλήνη

Σταθερά κάτω από 1.000 οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο στον Καρά Τεπέ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες