× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μεγάλη φωτιά στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Ολοσχερής καταστροφή του κτιρίου και των δεκάδων τόνων ζωοτροφών που βρίσκονται μέσα

Δημοσίευση 13/7/2021

Μεγάλη φωτιά στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου
φωτογραφία: Άντζελα Κοντού

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 4:30 περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης, ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στην περιοχή του Μεσοτόπου στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις αποθήκες του συνεταιρισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, έχει πάρει μεγάλη έκταση, είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα και καταστρέφει το κτίριο στο οποίο μέσα βρίσκονται δεκάδες τόνοι με ζωοτροφές. 

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με δεδομένο ότι πρόκειται για εύφλεκτα υλικά τα οποία καίγονται με μεγάλη ευκολία, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και των δεκάδων εθελοντών που βρίσκονται στην περιοχή. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Σελάχας στην Καλλονή: «Στηρίξαμε από μιας αρχής τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου. Τα προϊόντα του κοσμούσαν κυριολεκτικά το κατάστημά μας. Και όλο έκαναν βήματα θαυμαστά σε μια εποχή τόσο δύσκολη. Καμάρωνε όλο το νησί. Αυτό που έγινε είναι τρομερή καταστροφή και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτες όσο μπορεί ο καθένας, να φτιαχτεί ξανά αυτό που είκοσι χρόνια φτιαχνόταν με κόπο και καταστράφηκε σε μια στιγμή. Όσο μπορούμε από τη μεριά μας εμείς δηλώνουμε πως θα βοηθήσουμε.»

Ο συντονιστής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Καραβασίλης σημείωσε σχετικά: «Ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού μας που μας κάνει υπερήφανους είναι το συνεταιριστικό κίνημα, των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργίας του τόπου μας. Ειδικά ο συνεταιρισμός του Μεσοτόπου μας έχει κάνει περήφανους για τη δράση του, βασισμένη στη σκληρή δουλειά των ανθρώπων, με αλληλεγγύη συλλογικότητα,κρατάνε ζωντανό το χωριό τους, παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα που διαφημίζουν τη Λέσβο. Θα είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας Μεσοτοπιτες, όπως οφείλουν να είναι όλοι οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας. Πρέπει να στηριχθεί άμεσα ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, ώστε να καταφέρουν το συντομότερο δυνατόν να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, που ήταν και είναι ένα πρότυπο αγροτικού συνεταιρισμού για όλη τη χώρα.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ