× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα αγωνιστούμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων»

Ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε μια συνέντευξη ποταμό στην κάμερα του «Ν»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/5/2019

«Θα αγωνιστούμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων»
' χρόνος ανάγνωσης

Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς Έλληνες σεισμολόγους με μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος» και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο λόγος για τον Σταύρο Τάσσο βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο κ.Τάσσος μίλησε στο «Ν» για όλους και για όλα.

«Δεν θα διστάσω να παρανομήσω εντός ή εκτός εισαγωνικών» λέει «για να υπερασπιστώ τα λαϊκά συμφέροντα, όπως έκαναν οι πέντε κομμουνιστές Δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία και Πετρούπολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ δε μασά τα λόγια του και καταγγέλλει στο «Ν» το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Κόλπο Καλλονής επειδή δεν λειτούργησε ποτέ ο βιολογικός καθαρισμός και χύνονται στην κορυφή του κόλπου κοντά στις αλυκές.

Ξεκάθαρος στις θέσεις του για το προσφυγικό, μιλάει για αποτυχία τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφερειακής αρχής που «έχουν μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών με βάση την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλώβισε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα νησιά». Ρίχνει τα βέλη του στην «πολιτισμένη Ευρώπη» που όταν πήρε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ήθελε για φτηνά εργατικά χέρια έκλεισε τα σύνορα της. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή, ζητάμε να κλείσουν όλα τα Hot spot στα νησιά, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και με γρήγορες διαδικασίες να μπορούν να παίρνουν τα χαρτιά τους και να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν, όπως με βάση το διεθνές δίκαιο, δικαιούνται. Επίσης να αποζημιωθούν άμεσα όσοι έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας του προσφυγικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος μιλά, επίσης, για ανεπάρκεια των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία καθώς «οι δαπάνες αυτές δεν είναι επιλέξιμες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στο μεγάλο θέμα της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων της Βρίσας παρατήρησε ότι οι διαδικασίες προχωράνε πολύ αργά και επιπλέον τέλος Μαΐου κόβονται για τους σεισμοπαθείς οι επιδοτήσεις ενοικίου και τα δωρεάν φάρμακα.

Ο Σταύρος Τάσσος είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της δακοκτονίας ζητώντας αυτή να γίνεται από την Περιφέρεια, όπως γινόταν μέχρι το 2011.
Επικρίνει τους άλλους υποψηφίους και κυρίως αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο ανάπτυξη θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα και κυρίως το: ποιον θα ωφελήσει αυτή η ανάπτυξη «Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ή το λαό;»

Τέλος καλεί τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση επειδή, όπως υποστηρίζει, είναι οι μόνες δυνάμεις, που μέσα σ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, μπορούν ν αγωνιστούν για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά τον Χρήστο Πουλέλλη

Θλίψη στον εμπορικό κόσμο της πόλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέθανε ο Χρήστος Πουλέλλης

Γνωστός έμπορος της αγοράς της Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε έρχεται η πρώτη γεύση χειμώνα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η ήπια περίοδος τελειώνει καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς τη χώρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί τους ανέχεσαι;»

Παρέμβαση της «Κίνησης Μνήμης και Δράσης» στη Μυτιλήνη με αιχμηρά μηνύματα για ακριβά βασικά αγαθά, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών, αύξηση ορίων ηλικίας και το έργο στη Βάστρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Τα παιδία παίζει» και οι αλήθειες βγαίνουν στον αέρα!

Όσα αναδείχθηκαν στην εκπομπή από την Ανθή Παζιάνου, Μαρία Χατζηγεωργίου και Θράσο Αβραάμ για τον τουρισμό, τις πλημμύρες και τις ευθύνες που μένουν μετέωρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ξανά στη Μυτιλήνη

Ο Δήμος μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του, ζωντανεύει ξανά το πάρκο στον Καρά Τεπέ με σύγχρονο εξοπλισμό για τα παιδιά της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ηχηρή παρέμβαση Μπουρνιά για την εγκατάλειψη των νησιών

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε ουσιαστική νησιωτική πολιτική και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ερήμωσης σε μικρά και μεγάλα νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση Δουδωνή για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών

Ερώτηση στην Βουλή προς την Υπουργού Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Λεσβιακή ύπαιθρος μέσα από τον φακό του Βασίλη Λουλέ

Κινηματογραφικό εργαστήρι στο Παλαιοχώρι 6 και 7 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην πλημμυρόπληκτη Δυτική Λέσβο

Ο Κώστας Μουτζούρης και οι συναρμόδιοι αντιπεριφεριεάρχες Αρώνης, Κυρατζής και Χατζηκυριαζής περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και τις ενέργειες που γίνονται στις περιοχές που επλήγησαν
ΧΩΡΙΑ

Νέο πλακόστρωτο στο Μεγαλοχώρι

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα