× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα αγωνιστούμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων»

Ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε μια συνέντευξη ποταμό στην κάμερα του «Ν»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/5/2019

«Θα αγωνιστούμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων»

Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς Έλληνες σεισμολόγους με μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος» και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο λόγος για τον Σταύρο Τάσσο βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο κ.Τάσσος μίλησε στο «Ν» για όλους και για όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα διστάσω να παρανομήσω εντός ή εκτός εισαγωνικών» λέει «για να υπερασπιστώ τα λαϊκά συμφέροντα, όπως έκαναν οι πέντε κομμουνιστές Δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία και Πετρούπολη».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ δε μασά τα λόγια του και καταγγέλλει στο «Ν» το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Κόλπο Καλλονής επειδή δεν λειτούργησε ποτέ ο βιολογικός καθαρισμός και χύνονται στην κορυφή του κόλπου κοντά στις αλυκές.

Ξεκάθαρος στις θέσεις του για το προσφυγικό, μιλάει για αποτυχία τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφερειακής αρχής που «έχουν μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών με βάση την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλώβισε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα νησιά». Ρίχνει τα βέλη του στην «πολιτισμένη Ευρώπη» που όταν πήρε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ήθελε για φτηνά εργατικά χέρια έκλεισε τα σύνορα της. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή, ζητάμε να κλείσουν όλα τα Hot spot στα νησιά, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και με γρήγορες διαδικασίες να μπορούν να παίρνουν τα χαρτιά τους και να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν, όπως με βάση το διεθνές δίκαιο, δικαιούνται. Επίσης να αποζημιωθούν άμεσα όσοι έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας του προσφυγικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος μιλά, επίσης, για ανεπάρκεια των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία καθώς «οι δαπάνες αυτές δεν είναι επιλέξιμες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στο μεγάλο θέμα της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων της Βρίσας παρατήρησε ότι οι διαδικασίες προχωράνε πολύ αργά και επιπλέον τέλος Μαΐου κόβονται για τους σεισμοπαθείς οι επιδοτήσεις ενοικίου και τα δωρεάν φάρμακα.

Ο Σταύρος Τάσσος είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της δακοκτονίας ζητώντας αυτή να γίνεται από την Περιφέρεια, όπως γινόταν μέχρι το 2011.
Επικρίνει τους άλλους υποψηφίους και κυρίως αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο ανάπτυξη θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα και κυρίως το: ποιον θα ωφελήσει αυτή η ανάπτυξη «Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ή το λαό;»

Τέλος καλεί τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση επειδή, όπως υποστηρίζει, είναι οι μόνες δυνάμεις, που μέσα σ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, μπορούν ν αγωνιστούν για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια