× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η συμπεριφορά Αθανασίου, δεν συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Σκληρή κριτική στον κυβερνητικό βουλευτή, ασκεί το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Κατράνης. Ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρεται και στη νέα του δραστηριότητα στη Δυτική Λέσβο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/6/2021

«Η συμπεριφορά Αθανασίου, δεν συνάδει με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στη  νέα του δραστηριότητα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ως μέλος της ομάδας που δημιούργησε ο Ταξιάρχης Βέρρος για την αναζήτηση πόρων και την  εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα στην περιοχή, μίλησε μεταξύ άλλων στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», το γνωστό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας Νίκος Κατράνης.

Ο κ.Κατράνης με την ιδιότητα του παλιού αυτοδιοικητικού ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Δήμο Λέσβου και στο Δήμο Πολιχνίτου στο παρελθόν αναφέρθηκε στην πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, η οποία όπως είπε κρίνεται ικανοποιητική παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ξεκίνησε να στήνεται από το μηδέν, ως ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα και είναι λογικό και επόμενο να υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες. Σήμερα ωστόσο, μετά 2 χρόνια σχεδόν από τότε που ξεκίνησε η πορεία του, μπορούμε να πούμε ότι έχει στηθεί ένας δήμος σε σωστές βάσεις, ότι προχωρούν έργα και γίνεται σχεδιασμός για το μέλλον.

Από εκεί και πέρα λόγω της εμπειρίας μου στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και στους δύο δήμους. Είναι εύκολο να κάνει κανείς κριτική όταν είναι εκτός αυτοδιοίκησης, όμως όταν μπει στο παιχνίδι και αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα υπάρχουν, τότε καταλαβαίνει ότι μερικές φορές υπάρχουν καλές προθέσεις ωστόσο κάποια ζητήματα είναι δύσκολο να προχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Κατράνης, αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα όσα γίνονται αυτό το διάστημα στη χώρα. Όπως τόνισε η παρούσα κυβέρνηση έχει αποδοχή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και αυτό άλλωστε σημείωσε, το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

«Είμαι στην πολιτική σχεδόν 50 χρόνια. Σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα είτε Νέα Δημοκρατία, είτε ΠΑΣΟΚ, πάντα υπήρχαν γκρίνιες από τον κόσμο. Πάντα οι πολίτες για τον έναν ή τον άλλο λόγο ήταν δυσαρεστημένοι. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην παρούσα κυβέρνηση όπου βλέπει κανείς ότι οι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, αποδέχονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε καλό δρόμο».

«Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την τοπική Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ο Νίκος Κατράνης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ρόλο του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Νίκος Κατράνης στον Χ. Αθανασίου, τόνισε πως ναι μεν έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και στο νησί μας, ωστόσο ανέφερε ότι έχει μία εντελώς λανθασμένη παλαιοκομματική νοοτροπία. «Δυστυχώς όλα αυτά που λέω τα έχω ζήσει στο πετσί μου όταν θέλησα να είμαι υποψήφιος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος. Ο κ. Αθανασίου θέλει όλα να τα επισκιάζει και όλα να τα ελέγχει. Ο Μητσοτάκης ευαγγελίζεται ένα κόμμα και μία πολιτική εντελώς διαφορετική, με συμπράξεις και συνεργασίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές ημέρες για το Μουσικό Σχολείο της Δυτικής Λέσβου στην οποία εμπλέκει τη ΔΑΚΕ ένα κομματικό όργανο, σε ένα σημαντικό έργο που θα γίνει στο Δήμο. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δυστυχώς, μας πάνε πολλά χρόνια πίσω», επισήμανε με νόημα ο Νίκος Κατράνης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Ο αφθώδης πυρετός και η άτυπη χωματερή της Στύψης

Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων και νεκρών ζώων δίπλα στον δρόμο Στύψης – Υψηλομετώπου, με έντονες ανησυχίες για τον υγειονομικό κίνδυνο στην περιοχή
Ο αφθώδης πυρετός και η άτυπη χωματερή της Στύψης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει Κατζανό και Χριστόφα

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει η δημοτική παράταξη
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει Κατζανό και Χριστόφα
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Κοινοτικού Καταστήματος στο Παλαιοχώρι

Αυτοψία Χριστόφα στο χωριό και ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου
Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Κοινοτικού Καταστήματος στο Παλαιοχώρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βολές Κουφέλου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας της Μυτιλήνης

Μιλά για προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία και καλεί τον Δήμαρχο να ασχοληθεί με τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου
Βολές Κουφέλου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Γεωπάρκο Λέσβου, ανοιχτή τάξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Πεδία Εκπαίδευσης για την Αειφορία»
Το Γεωπάρκο Λέσβου, ανοιχτή τάξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στο Βόρειο Αιγαίο

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου
Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στο Βόρειο Αιγαίο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους

Με παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις και το σύνθημα «Κτηνοτρόφοι δυνατοί κρατάνε τη Λέσβο ζωντανή» πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου
Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη

Γνωστός επαγγελματίας της περιοχής και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία
Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού

Κάνουν λόγο για προσβολή της προσωπικότητας και του έργου των εργαζομένων και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν φαινόμενα απαξίωσης και εκφοβισμού
Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού
ΧΩΡΙΑ

Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα

Σε εξέλιξη το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής
Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη

Η Μυτιλήνη εντάσσεται στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σητεία, ενισχύοντας τη σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με τη Θράκη και την Κρήτη
Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης

Μετέφερε στην Αθήνα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Λέσβου και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης