× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δραστηριότητες στη φύση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2021

Δραστηριότητες στη φύση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
' χρόνος ανάγνωσης

Μικρούς και μεγάλους υποδέχτηκε το  τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης για το Απολιθωμένο Δάσος και τα νέα ευρήματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες στη φύση.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Ιουνίου υλοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» για παιδιά 5 έως 11 ετών. Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι. Αρχικά ανακάλυψαν τα απολιθωμένα φυτά που έζησαν στο παρελθόν στο Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και κατανόησαν τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους. Στη συνέχεια,  γνώρισαν τις μεθόδους και τους σκοπούς της παλαιοντολογικής ανασκαφής και προχώρησαν σε ανασκαφή απολιθωμάτων στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα του Μουσείου. Χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία, ανέσκαψαν τα ίδια αντίγραφα φυτικών απολιθωμάτων, τα οποία παρατήρησαν και ταυτοποίησαν συγκρίνοντάς τα με σύγχρονα φυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 20 Ιουνίου, παιδιά και οικογένειες ανακάλυψαν μαζί τα ποικίλα είδη πεταλούδων που απαντώνται στη Λέσβο στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τις πεταλούδες της Λέσβου». Μικροί και μεγάλοι εξερεύνησαν την αυλή του Μουσείου και παρατήρησαν εντυπωσιακές πεταλούδες. Στο τέλος, τους περίμενε όλους ένα εργαστήριο κατασκευών με πολλές πολλές πεταλούδες σε όλα τα στάδια μεταμόρφωσής τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους σας προσκαλεί σε νέες καλοκαιρινές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, και ώρα 11 π.μ. θα υλοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου”, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 11 ετών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα φυτά που έζησαν στη Λέσβο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και θα ανακαλύψουν σε ποια δέντρα ανήκουν οι απολιθωμένοι κορμοί, τα κλαδιά και τα φύλλα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και θα παρατηρήσουν τα φυτικά απολιθώματα, θα συγκρίνουν τα απολιθωμένα φυτά με σύγχρονα και θα διερευνήσουν ποια από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν και σήμερα και ποια συναντάμε ακόμη στη Λέσβο ή στη χώρα μας; Μελετώντας προσεκτικά τα φύλλα, τους κορμούς, τα κλαδιά και τους καρπούς των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους, θα εξερευνήσουν τον βοτανικό κήπο του Μουσείου για να αναζητήσουν αντίστοιχα φυτά. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ζωγραφική και δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο  22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου με τη Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς για τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ξεσκεπάστηκε στη Μυτιλήνη

26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος ομάδας οκτώ ατόμων που φέρονται να οργάνωναν μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στον υγρότοπο Καλλονής με δράσεις παρατήρησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση των στρατιωτικών της Λέσβου με τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και οι επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΥΓΕΙΑ

Ενημέρωση για τον καρκίνου του μαστού στη Μυτιλήνη

Δράση στην αγορά της Μυτιλήνης από την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλευρό της Χίου μετά τις πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς συνεχάρη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα «ταξίδι» στο Βέλγιο στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Pierre Dherte ταξίδεψε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στη χώρα του μέσα από ένα πρωτότυπο μάθημα Γεωγραφίας, γεμάτο εικόνες, κόμικς και… βελγικές γεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Βέλγιο… αλλιώς! Ένα μάθημα Γεωγραφίας με γεύση, εικόνα και ιστορία

Στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής