× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν εκπλήσσομαι με την Τομεακή Λέσβου του ΚΚΕ»

Απάντηση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού στα «πυρά» του ΚΚΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/6/2021

«Δεν εκπλήσσομαι με την Τομεακή Λέσβου του ΚΚΕ»

Με σημερινή του ανακοίνωση ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς απαντά στα όσα του καταμαρτύρησε πρόσφατα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο κ.Μπουρνούς αναφέρει:


«Θα ήθελα να πω ότι εκπλήσσομαι από την ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, αλλά δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε αγώνα εναντίον του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη, τόσο στην κοινωνία όσο και στη Βουλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε πρώτη να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και καταψήφισε ένα προς ένα όλα τα αντεργατικά άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς και επί της αρχής και επί του συνόλου. Την ίδια ώρα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως πράξαμε και στη Μυτιλήνη, ακολουθώντας το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Καταγγείλαμε τη λαθροχειρία Χατζηδάκη να προσθέσει στο νομοσχέδιό του διεθνείς συμβάσεις (για την ασφάλεια και την υγεία στην Εργασία) και κοινοτικές οδηγίες που εκκρεμούσαν από το Φθινόπωρο του 2019, συνιστούν υποχρέωση της χώρας να τις εφαρμόσει και ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με το περιεχόμενό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΚΚΕ καταψήφισε τις διατάξεις που εμείς υπερψηφίσαμε για την σεξουαλική παρενόχληση ή την άσκηση βίας στους χώρους εργασίας ή την αύξηση των αδειών πατρότητας και των γονικών αδειών που απορρέουν από την κοινοτική οδηγία.

Το ΚΚΕ δυστυχώς επέλεξε να αντιγράψει τις ανάλογου περιεχομένου διαστρεβλώσεις που κυκλοφορεί ο κ. Χατζηδάκης. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη στάση του, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 2019 την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου.

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τον ανταγωνισμό για την εκπροσώπηση του κόσμου της εργασίας. Κοντοζυγώνει, όμως, η μέρα που θα κληθούμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεργαστούμε, για να καταργήσουμε την αντεργατική νομοθεσία Χατζηδάκη στη Βουλή: Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Και τότε η ηγεσία του ΚΚΕ (όπως και του ΜεΡΑ25) θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον του προοδευτικού κόσμου, αν θα πει ναι σ' ένα μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή αν θα χαρίσει την επόμενη τετραετία στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση