× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκαρδιστικά «e‑stories από τα παλιά» με 3ο βραβείο

Σημαντική διάκριση για το Θεοφράστειο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού, η ταινία του οποίου έκλεψε την παράσταση στον στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2021

Ξεκαρδιστικά «e‑stories από τα παλιά» με 3ο βραβείο

Το τρίτο  βραβείο στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema, απέσπασε το Θεοφράστειο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού με την ξεκαρδιστική ταινία «e-stories από τα παλιά, η οποία διακρίθηκε ανάμεσα σε 110 ταινίες σχολείων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σενάριο της ταινίας των παιδιών βασίστηκε στην  πρωτότυπη ιδέα να συνδιάσουν τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Τι θα γινόταν δηλαδή αν, οι πρόγονοί μας είχαν τη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης; Τι θα γινόταν δηλαδή αν η ήττα των Ελλήνων από τους Ρωμαίους το 146 π.χ. έβγαινε ως έκτακτη είδηση στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας; Ή αν ο Μέγας Κωνσταντίνος ανακοίνωνε τη μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Ρώμη στο Βυζάντιο με post στο facebook ανεβάζοντας φωτογραφία με φόντο το Βόσπορο.

Μπορεί όλα αυτά να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο οι μαθητές και οι δασκάλες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Θεοφράστειου Δημοτικού Σχολείου Ερεσού, θέλησαν να δώσουν τη δική τους κινηματογραφική οπτική  με πολύ χιούμορ σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και το πώς θα «είχαν τα πράγματα» αν οι μάχες και οι μεγάλες ανακαλύψεις γινόταν με κοινοποιήσεις και αναρτήσεις στο facebook, στο Instagram και στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές λοιπόν των δύο τάξεων και οι δασκάλες τους, Ελευθερία Ζολώτα της Ε΄ και Δανάη Δελή της ΣΤ΄ Δημοτικού, και η δασκάλα μουσικής Κασσιανή Βαμβαδλιώτη έγραψαν,  σκηνοθέτησαν και γύρισαν μία ταινία μικρού μήκους διάρκειας 10 λεπτών με τίτλο «e stories από τα παλιά», με την οποία θα συμμετέχουν στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema. 

Όπως αναφέρει η δασκάλα της έκτης τάξης Δανάη Δελή, το θέμα του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερο χωρίς δέσμευση για το περιεχόμενό του. «Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία ταινία η οποία θα παρουσίαζε με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο τη σημερινή εξάρτηση της κοινωνίας και της οικογένειας από τα μέσα σύγχρονης τεχνολογίας, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.Η ταινία έχει τίτλο «e-stories από τα παλιά» και πραγματεύεται σημαντικά ιστορικά γεγονότα μέσα από το πρίσμα της τεχνολογίας. Τι θα γινόταν δηλαδή αν από παλιά είχαν ιντερνέτ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.   Το μικρό χωριό του νησιού μας, με μοναδικό όπλο τη φαντασία και την όρεξη για συνεργασία, κατάφερε να διακριθεί με την ταινία και αυτό για εμάς τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που δουλέψαμε σκληρά είναι πολύ σημαντικό. Η βράβευση αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, σημείωσε η Δανάη Δελή. 

Δείτε τη βραβευμένη ταινία των παιδιών στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου