× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θυμίζουμε στον κ. Αθανασίου ότι η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη…»

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου στο βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Δήμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2021

«Θυμίζουμε στον κ. Αθανασίου ότι η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη…»

Επώδυνη και άχαρη διαδικασία χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Δήμο, η Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου, ωστόσο σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, είναι απαραίτητο να γίνει, αφού καλούνται να υπερασπιστούν  τους κόπους μιας συλλογικής προσπάθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση - απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου, προς το βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Χαράλαμπο Αθανασίου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν στον Τύπο, εκφράζουν την άποψη όλων των εκλεγμένων μελών της δημοτικής αρχής και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Είναι λοιπόν ένα τεράστιο ψέμα το ότι οι ανακοινώσεις εκφράζουν μόνο τον Δήμαρχο.

Από εκεί και έπειτα, για την ουσία της αντιπαράθεσης, στεκόμαστε στο ότι στη νέα του τοποθέτηση ο κ. Αθανασίου αναγνώρισε την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον κ. Βαρελτζή. Οφείλουμε ακόμη να καταθέσουμε την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμ. 237/2020) στις 13 Νοεμβρίου του περασμένου έτους με τίτλο «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων» όπου και αποτέλεσε την καθοριστική ενέργεια για την πραγματοποίηση του οράματός μας και την πιο πρόσφατη Απόφαση (Αριθμ. 126/2021) στις 21 Μαΐου, όπου εγκρίθηκε η Έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο ύψους 120.000 ευρώ στη σχολική Επιτροπή για τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου. Για να αποδείξουμε ότι όλα όσα έγιναν για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου (σ.σ. που παρεμπιπτόντως σήμερα πήρε και ΦΕΚ που επισυνάπτεται), δεν έγιναν ερήμην του Δήμου, ούτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Και να τονίσουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι το πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης παραμένει άλυτο τα τελευταία 20 χρόνια και καλείται ο οικείος Δήμος να το λύσει. Όχι η κεντρική κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία αντίστοιχη μάχη έχει να δώσει λοιπόν και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο σχολείο και όχι να προσπαθεί να πείσει για τα αυτονόητα. Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσει!

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την διαβολική σύμπτωση να ιδρύονται μέσα σε 1,5 χρόνο δύο σχολεία στη Δυτική Λέσβο και να ετοιμάζεται οσονούπω και τρίτο, πιθανώς και τέταρτο.

Ειλικρινά δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της ανακοίνωσης του κ. βουλευτή που είναι επιεικώς απαράδεκτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά μόνο να σταθούμε στο κομμάτι που μας αποκαλεί «δέσμιους» ενός συγκεκριμένου κόμματος, τη στιγμή που η παράταξή μας ήταν η μοναδική ανεξάρτητη που διεκδίκησε στις εκλογές τη δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στις εκλογές αυτές, υπενθυμίζουμε στον κ. βουλευτή ότι η παράταξή μας είχε αντίπαλο το αυτοδιοικητικό σχήμα του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτό ο κ. βουλευτής έπρεπε να το θυμάται, όπως και να γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση με νομοθέτημά της, έχει λύσει αυτά τα θέματα. Πλέον ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το προγραμματισμένο του έργο μέσα από την πλειοψηφία που του παρέχει η Οικονομική Επιτροπή και δεν τον καθιστά επομένως δέσμιο κανενός. Το ότι έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε με πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, το κάνουμε και θα το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα που δίνει ο νέος Δήμος. Δράττοντας την ευκαιρία λοιπόν, καλούμε και όποιον άλλον θέλει να συστρατευτεί  σε αυτόν τον αγώνα να το κάνει, αντί να σκανδαλίζει προσπαθώντας να αμαυρώσει αποκλειστικά την εικόνα του Δήμαρχου.

Σε ότι αφορά τώρα τις κεκαλυμμένες απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης και άλλα ευτράπελα που διαβάσαμε, δεν μας αγγίζουν. Από απειλές, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχουμε χορτάσει.

Τέλος, με αφορμή την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να τονίσουμε ότι οι σχέσεις μας με την Κυβέρνηση σε θεσμικό επίπεδο είναι άριστες. Απόδειξη αυτού και η βοήθεια, οι επισκέψεις των Υπουργών και οι απευθείας προσκλήσεις στον Δήμαρχο για συναντήσεις στα Υπουργεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριε βουλευτά, οι ρόλοι μας ως Αυτοδιοικητικοί και ο δικός σας ως βουλευτής είναι απολύτως διακριτοί και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβετε. Μπορεί να μην συμφωνούσατε με την υποψηφιότητά μας, αλλά θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός πια να αποδεχθείτε ότι εμάς επέλεξαν οι δημότες και τουλάχιστον να μας ανεχτείτε. Εάν θέλετε να μας βοηθήσετε, με χαρά θα το δεχτούμε. Αλλά θεσμικά και όπως προβλέπεται. Είναι εξάλλου ευπρόσδεκτη η βοήθεια οποιουδήποτε επιθυμεί να συνδράμει.

Μετά από όλα αυτά, αντιλαμβάνεστε ότι το κεφάλαιο της αντιπαράθεσής μας μαζί σας έχει κλείσει. Ο κόσμος είναι πλήρως διαφωτισμένος, οπότε θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσετε να λακτίζετε προς κέντρα.

Δεν ωφελεί κανέναν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση