× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!

Επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την «πατρότητα» του μουσικού σχολείου δυτικής Λέσβου, κατά του «κάθε Βέρρου», «δημοσιογραφικών φερέφωνων» ως και του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 13/6/2021

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!
' χρόνος ανάγνωσης

«Άστραψε και βρόντηξε» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου κατά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου σύμφωνα με την οποία καταγγέλονταν «η απρέπεια του τέως Υπουργού και  Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με πρακτικές παλαιοκομματισμού επιχειρεί μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία θέμα, την επικείμενη ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου, να καπηλευτεί τις ενέργειες και το έργο άλλων».

Ο κ. Αθανασίου σαν έτοιμος από καιρό για τη σύγκρουση αυτή, Κυριακή αργά το μεσημέρι Ιούνιο μήνα, έσπευσε να αντεπιτεθεί στο Δήμαρχο και μάλιστα «εφ όλης της ύλης», χαρακτηρίζοντας τον «δέσμιο του ΣΥΡΙΖΑ» και λαμβάνοντα «με τη συμβολή όλων μας, από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ» πλην όμως όπως λέει ο κ. Αθανασίου «ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την μακροσκελή του ανακοίνωση ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στη συμβολή στη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Βαρελτζή και φυσικά στον εαυτό του. Ενώ αφορμής δοθείσης επιτίθεται και στα «δημοσιογραφικά φερέφωνα» που ο κ. Αθανασίου συνηθίζει να στοχοποιεί επειδή δεν δημοσιεύουν μόνο ότι εκείνος θα ήθελε.

Στην ανακοίνωση του κ. Αθανασίου αναφέρονται τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος με προσωπική του ανακοίνωση και όχι της Δημοτικής Αρχής, όπως ψευδώς αναφέρει, μου επιτίθεται με εμπάθεια σχετικά με το ιστορικό της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο.

Το ιστορικό έχει ακριβώς, ως εξής:

Ο κ. Απόστολος Βαρελτζής, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αλλά και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών, μου ζήτησε να συνδράμω στην προσπάθεια που έκανε για την «ανάπτυξη ευρείας παιδείας» στη Δυτική Λέσβο, με την ίδρυση, για πρώτη φορά, Μουσικού Σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, ενόψει του ότι προβλέπεται ένα μόνο Μουσικό Σχολείο ανά νομό (εξαίρεση αποτελεί μόνο ο νομός Κοζάνης). Την ιδέα αυτή του κ. Βαρελτζή προώθησε, τον Οκτώβριο του 2020 στο Υπουργείο Παιδείας, με θετική εισήγηση, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου είναι ο σχεδιασμός της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων (βλ. με αριθμ. πρωτ.: 9102/21.10.2020 πρόταση του Διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου).

Η καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας εισηγείται αρνητικά, για το λόγο ότι υπήρχε μουσικό σχολείο στον νομό μας(στην Μυτιλήνη), όμως η αρμόδια Υφυπουργός ενέκρινε την ίδρυση του, ότε και ενημέρωσα τον κ Βαρελτζή. Ζήτησα όμως να μην γίνει καμιά ανακοίνωση μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Στο μεταξύ, πριν δύο εβδομάδες, δεσμεύθηκε και το αναγκαίο ποσό για το Σχολείο, όπως και ο κ Βέρρος δέχεται. Τέλος, την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουνίου, η Υφυπουργός κ. Μακρή με ενημέρωσε ότι το ΦΕΚ της Ίδρυσης είναι υπό δημοσίευση και αμέσως την ίδια ημέρα ενημέρωσα τον κ. Βαρελτζή.

 Προσωπικά, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να συνδράμω, ως όφειλα, στην επίτευξη του στόχου. Ούτε επαίνους διεκδίκησα, ούτε «πατρώναρα» οποιονδήποτε. Αντίθετα ο κ. Βέρρος μόλις του είπε τα ευχάριστα ο κ. Βαρελτζής, προβαίνει σε ανάρτηση, παρουσιάζοντας την όλη πολύ δύσκολη και περίπλοκη προσπάθεια, ως προσωπική του επιτυχία, αγνοώντας επιδεικτικά τη συμβολή των κ.κ. Βαρελτζή και Θεοφανέλλη και, βέβαια, την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αν και γνώριζε όλον τον αγώνα που δίναμε προσεκτικά και χωρίς φανφάρες όλον αυτόν τον καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες και προσωπικές προβολές, ενεργήσαμε πριν ένα χρόνο όταν ιδρύσαμε και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (Εσπερινό ΕΠΑΛ) Καλλονής. Διαπίστωσε κανείς προβολές και διεκδίκηση επαίνων; Εξάλλου, όχι λίγες φορές μαζί με τον κ. Βέρρο επισκεφθήκαμε Υπουργούς για ζητήματα του Δήμου μας και πετύχαμε αρκετά, αλλά ποτέ δεν βγήκα να κάνω δηλώσεις.

Και ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματος, που έχει δύο προσεγγίσεις. Η πρώτη έχει σχέση με το σύνδρομο μεγαλείου, με το οποίο διακατέχεται ο κ. Βέρρος, για αυτό πάντοτε προσπαθεί να οικειοποιείται ότι όλα γίνονται με την επιφώτιση που άνωθεν έχει.

Η δεύτερη είναι ότι είναι δέσμιος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συγκυβερνά τον Δήμο, σε αρμονική συνεργασία, και έτσι ούτε μπορεί, ούτε θέλει να τους δυσαρεστεί. Και το τονίζω αυτό γιατί αν και ο Δήμος μας, με τη συμβολή όλων μας, έχει λάβει από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση. Αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους Υπουργούς να βοηθούν τους Δήμους και ειδικά τους νεοσύστατους.

Προσωπικά, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Βέρρο το μεν να λαμβάνει οικονομικές ενισχύσεις και μάλιστα έκτακτες και ορθώς, το δε όμως να μην αναγνωρίζει τη συνδρομή της Κυβέρνησής μας στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο να οικειοποιείται κυβερνητικά έργα, όπως τέτοιο είναι το Μουσικό Σχολείο. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που φυσικά έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

Εμείς λέμε: όλοι μαζί  για τον τόπο μας, ΝΑΙ στη στήριξη των Δήμων μας, αλλά θα αναγνωρίζει ο κάθε “Βέρρος” και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά του, το έργο της Κυβέρνησής μας, με κριτική βέβαια, αλλά και Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση τη στήριξη του Σχολείου από την Κυβέρνηση και όχι μόνο τη θεωρώ δεδομένη.

Δίνουμε το χέρι σε όλους, αλλά και η ανοχή έχει όρια».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν οι μαθητές δημιουργούν…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΙΩΤΑΣ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μπήκαν στο παρκέ της Μυτιλήνης

Ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με τη συνεργασία του Sports Club και της PAO BC Academy ASD
ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα ενοίκιο» επιστρέφεται τον Νοέμβριο

8+1 μέτρα στέγασης ύψους 450 εκατ. ευρώ: τι αλλάζει για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησε το κατηχητικό στα Μιστεγνά

Με αγιασμό η έναρξη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκινά το κατηχητικό στον Αγιο Θεράποντα

Και συνάξεις στον ναό της Αγίας Θωμαϊδος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Αγίου Δημητρίου

Πέτρινα γεφύρια, παλιοί νερόμυλοι σε ένα απαράμιλλο τοπίο που θα σας μαγέψει
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Στην πράξη πλέον το όνειρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Έπειτα από οκτώ χρόνια αναμονής, τα πρώτα συνεργεία έπιασαν σήμερα δουλειά – Ένα ιστορικό έργο μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινά η ανακατασκευή της πλατείας Κάτω Χάλικα

Δημοπρατείται από τον Δήμο Μυτιλήνης έργο 70.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΧΩΡΙΑ

Στο στάδιο της δημοπράτησης η παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι το πολυπόθετο έργο προχωρά έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων, σε επίσκεψή του στην περιοχή του Πλωμαρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εξοπλισμό σε εθελοντικές ομάδες παρέδωσε ο Δήμος Μυτιλήνης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Παναγιώτγης Χριστόφα για την αγαστή συνεργασία με Πυροσβεστική και εθελοντές