× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το ΚΚΕ είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού»

Ο νέος Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας μίλησε το «Ν» για τα εργασιακά, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά και τις προτάσεις του κόμματος

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/6/2021

«Το ΚΚΕ είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού»

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και τον λαό της Λέσβου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα στο νησί» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM o κ.Ρήγας ανέδειξε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά και τις προτάσεις του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο κ.Ρήγας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη έκανε λόγο για «αντεργατικό τερατούργημα που πρέπει να καταργηθεί στην πράξη» ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας δεν έχει κάνει καμία ανακωχή καθώς «υπάρχουν ακόμα και φιλέτα που αυτή την περίοδο παραδίδονται σε επιχειρηματικούς ομίλους με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό».Ακόμα ο κ.Ρήγας στάθηκε στην κατάσταση της πρωτοβάθμιας Υγείας στη Λέσβο με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και την άρνηση της κυβέρνηση να πραγματοποιήσει προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ.Ρήγας επεσήμανε ότι «συνολικά το εργατικό κίνημα είναι σε υποχώρηση αλλά αυτό κρίνεται κάθε μέρα και το ΚΚΕ εκεί δίνει την μάχη» μη παραλείποντας να στηλιτεύσει τις δυνάμεις της ΓΣΕΕ που υπονομεύουν και διασπούν τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιες είναι οι θέσεις της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ ο γραμματέας της απάντησε ότι «εμείς είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε το αίτημα για τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών είναι αίτημα όλου του λαού του νησιού και εννοείται ότι εμείς έχουμε αυτή την θέση».Παράλληλα ο κ.Ρήγας τόνισε ότι πάγιο αίτημα του ΚΚΕ είναι ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κανένα κέντρο κράτησης, καμιά φυλακή στα νησιά μας. Κανένα κέντρο, ούτε στη Βάστρια ούτε πουθενά».


Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά αλλά και την πρόσφατη αναγνώριση της Τουρκίας από πλευράς της Ελλάδας ως ασφαλής τρίτη χώρα ο κ.Ρήγας ανέφερε ότι «το προσφυγικό από την Τουρκία αξιοποιείται για εργαλειοποίηση για να επιβάλουν τα συμφέροντα τους στην ανατολική μεσόγειο και έτσι βάση αυτής της αναγνώρισης θα την χρησιμοποιούν προκειμένου να ανοιγοκλείνουν την στρόφιγγα κατά το δοκούν.Η Τουρκική αστική τάξη σε συμφωνία με την Ε.Ε. έχει βάλει για τα καλά στη συζήτηση και το κυπριακό και το θέμα της νοτιοανατολικής μεσογείου και το θέμα της χάραξης των ΑΟΖ.Σε αυτό το παζάρι συμμετέχει η Ελλάδα γιατί από ότι φαίνεται το πάνε όλοι μαζί για συνεκμετάλλευση που καμία σχέση δεν έχει με την εκμετάλλευση του πλούτου προς όφελος των λαϊκών αναγκών της χώρας μας».

Εν όψει του συνεδρίου του και σε σχέση με την πολιτική πρόταση που έχει το κόμμα του ο κ.Ρήγας τόνισε ότι «Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλη την εργατική τάξη και τον λαό.Ποτέ το ποσοστό δεν ήταν δείκτης αν ένα κόμμα λέει την αλήθεια και αυτό το έχουν αποδείξει κυβερνήσεις που ήρθαν μέρα και έφυγαν νύχτα.Το ΚΚΕ είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού.Εμείς δεν είμαστε πολιτικάντηδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταθερά το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας, έχει πολιτική πρόταση διακυβέρνησης αλλά σε άλλο σύστημα όχι στο ασφυκτικό του καπιταλισμού.Αυτό δεν σημαίνει ότι για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα δεν θα είναι μπροστά.Ακόμα και αυτοί που διαφωνούν με το ΚΚΕ αναγνωρίζουν ότι δεν υπήρξε μικρός ή μεγάλος αγώνας και εδώ στο νησί που να μην ήταν μπροστάρης.Αυτό δεν θα πάθει αλλά δεν σημαινει ότι δεν μας απασχολεί για το πώς θα γίνουμε πιο ικανοί.

Γι αυτό έχουμε και το σύνθημα του Συνεδρίου μας που λέει ότι το ΚΚΕ πρέπει είναι ο νους, η καρδιά και ο οργανωτής της εργατικής τάξης,της λαϊκής πάλης της κοινωνικής συμμαχίας με στόχο τον σοσιαλισμό».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ρήγα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια