× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πήραν φωτιά οι λογαριασμοί του νερού στη Γέρα

Πάνω από 1.000 δημότες της περιοχής καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΥΑΛ τα οποία αγγίζουν ακόμη και τις 2.000 ευρώ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2021

Πήραν φωτιά οι λογαριασμοί του νερού στη Γέρα

Λογαριασμούς ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ  με εξωπραγματικά ποσά παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Γέρας, γεγονός που προκαλεί όπως είναι φυσικό έντονες αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις καταναλώσεις του 2ου εξαμήνου του 2020, και τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν χίλιοι και πλέον  συνδημότες μας  σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 2.000 και 3.000 ευρώ.

Σε πολλές περιπτώσεις όπως αναφέρουν δημότες της περιοχής ο λογαριασμός που έλαβαν είναι δεκαπλάσιος από το λογαριασμό του προηγούμενου εξαμήνου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της Γέρας, για το 1ο εξάμηνο του 2020 είχε κληθεί να πληρώσει 20 ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει 200 ευρώ, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό από τις συνήθειες της καθημερινότητας και την κατανάλωση νερού.

Το θέμα έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΛ και τα στελέχη της τα οποία αναζητούν λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην επιβαρυνθούν άδικα οι δημότες. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες παθογένειες του παρελθόντος οι οποίες σιγά σιγά αντιμετωπίζονται από την εταιρεία και τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Γέρας Παράσχος Μανούσος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πάνω από 1.000 δημότες της περιοχής έλαβαν διογκωμένους και σε κάποιες περιπτώσεις εξωπραγματικούς λογαριασμούς.

«Από χθες δεν έχω σταματήσει να απαντώ σε τηλέφωνα εξοργισμένων δημοτών που ζητούν εξηγήσεις για τα τεράστια ποσά που καλούνται να πληρώσουν στη ΔΕΥΑΛ. Ακόμη κι εγώ έλαβα λογαριασμό 1.500 ευρώ ενώ το προηγούμενο διάστημα πλήρωνα πολύ μικρά ποσά.

Είμαστε σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΛ προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, να γίνει εκ νέου υπολογισμός των καταναλώσεων και διακανονισμός σε όποιες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημότες που έχουν πρόβλημα, καλό θα είναι να βγάλουν φωτοτυπία το λογαριασμό με το αυξημένο ποσό και να το παραδώσουν είτε στα γραφεία της κοινότητας του χωριού τους είτε στα γραφεία του Δήμου Γέρας στον Παπάδο», σημείωσε ο Παράσχος Μανούσος.   

Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη Δημοτική Ενότητα που αναμένεται σε λίγες μέρες να αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα με διογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ είναι η Ενότητα του Πλωμαρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης