× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκλεισμός τοπικών συγκροτημάτων ή εκ παραδρομής ανακοίνωση;

Άνω κάτω είναι από χθες δεκάδες επαγγελματίες μουσικοί του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίοι έμειναν εκτός προγράμματος Λεσβιακού καλοκαιριού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2021

Αποκλεισμός τοπικών συγκροτημάτων ή εκ παραδρομής ανακοίνωση;

Δικαιολογημένη γκρίνια στους επαγγελματίες μουσικούς του Δήμου Μυτιλήνης και των γύρω χωριών προκάλεσε ο αποκλεισμός πολλών τοπικών σχημάτων από το Φεστιβάλ του Λεσβιακού Καλοκαιριού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προηγούμενα χρόνια ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων του Λεσβιακού καλοκαιριού, σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα, ξεκινούσε από το Ιανουάριο με τις προτάσεις που κατέθεταν οι κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής, για τις γιορτές και τα πανηγύρια της θερινής περίδου.

Οι προτάσεις αξιολογούνταν στη συνέχεια από το Νομικό Πρόσωπο και την αντιδημαρχία Πολιτισμού και μέσα στην άνοιξη, ξεκινούσαν οι επαφές με τα τοπικά μουσικά σχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεργαστεί κάποιο συγκρότημα με το Δήμο και να συμμετάσχει στο Λεσβιακό Καλοκαίρι είναι να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου.

Η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος του Λεσβιακού Καλοκαιριού, χθες το μεσημέρι μέσα από την επίσημη  σελίδα του Δήμου Μυτιλήνης στο facebook, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις, αφού πολλά μουσικά σχήματα τα οποία συμμετείχαν στο φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια δεν γνώριζαν ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις. Φαντάζεται λοιπόν κανείς την έκπληξή τους όταν είδαν τον κατάλογο με τις γιορτές και τα ονόματα συγκεκριμένων συγκροτημάτων να φιγουράρουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε βροχή τηλεφωνημάτων και παραπόνων από  πολλούς επαγγελματίες μουσικούς σε στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για τον τρόπο που έγινε η επιλογή των μουσικών σχημάτων. Η επίσημη αιτιολογία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε στην σελίδα του δήμου, δεν είναι το σωστό και μπήκε εκ παραδρομής. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι αυτό το πρόγραμμα αφορά το περσινό Λεσβιακό καλοκαίρι και τον προγραμματισμό που είχε γίνει για το 2020 και ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού. Ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος στα Μέσα Ενημέρωσης με την επισήμανση ότι η πρώτη ανάρτηση είναι λανθασμένη και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Το θέμα αν και έχουν δοθεί κάποιες εξηγήσεις, εξακολουθεί να είναι στον αέρα, με αρκετούς μουσικούς να εκφράζουν τη δυσπιστία τους, απέναντι στην επίσημη εκδοχή της αντιδημαρχίας Πολιτισμού περί λάθους. Μάλιστα αναφέρουν ότι πέρυσι από πολύ νωρίς όλοι γνώριζαν ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει στα συρτάρια και στα αρχεία του δήμου τέτοιο έγγραφο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχει προγραμματισμός για ελάχιστες εκδηλώσεις σε περιορισμένους και ελεγχόμενους χώρους σε κάθε δημοτική ενότητα. Σε περίπτωση όμως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που δοθεί το πράσινο φως για τις καλοκαιρινές γιορτές, τότε υπάρχει δεσμευμένος κωδικός στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου για τη χρηματοδότηση αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση είναι αρκετά σύνθετη και καθώς φαίνεται θα έχει και συνέχεια, αφού αν τελικά επιτραπούν οι ανοιχτές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στη Λεσβιακή ύπαιθρο τότε το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού,  θα κληθεί να επιλέξει τα μουσικά σχήματα που θα συμμετέχουν σε αυτές.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης