× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην απεργία για το 8ωρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2021

«Θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, ενάντια στη ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη και σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας:

-Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο - Καθιέρωση 10ωρης δουλειάς: Με ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή και θα αναπληρώνονται με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση, είτε για συμβάσεις ορισμένου είτε αορίστου χρόνου.

-Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση: Δίπλα στους εργαζόμενους του εμπορίου, προστίθενται και άλλοι, όπως οι υπηρεσίες ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) και τεχνικής υποστήριξης πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Εκτόξευση των υπερωριών και σκόντο στην αμοιβή τους: Αυξάνονται στις 150 οι ώρες των υπερωριών από 120. Θα αμείβονται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ τώρα είναι 60%. Επίσης ενώ κάποιος προσλαμβάνεται για 4ωρο, πλέον μπορεί να βγαίνει με «σπαστό» παραπάνω ώρες και να πληρώνεται με το ½ της υπερωρίας!                     

-Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και γίνεται «Ανεξάρτητη Αρχή»

-Περισσότερη «ελευθερία» για απολύσεις: Αντί να γυρνάει πίσω ένας άδικα απολυμένος, το δικαστήριο θα διατάσσει απλώς την καταβολή εώς 3 μισθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Νέα εμπόδια στην απεργία και φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης: Θα πρέπει τα μέλη να είναι καταχωρημένα σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο για να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» θα επιβάλλεται και για να κηρυχθεί απεργία αλλά και για να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων! Η περιφρούρηση απεργίας θα απαγορεύεται και «θα οδηγεί με δικαστική απόφαση στη διακοπή της απεργίας».

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ