× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το απολιθωμένο δάσος, στο επιστημονικό συνέδριο Γεωγραφίας

Θα παρουσιαστούν οι δράσεις ανάδειξης και διαχείρισης του μοναδικού αυτού φυσικού πλούτου της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2021

Το απολιθωμένο δάσος, στο επιστημονικό συνέδριο Γεωγραφίας
' χρόνος ανάγνωσης

Στο Επιστημονικό Συνέδριο Γεωγραφίας με αντικείμενο «Η Γεωγραφία σε έναν κόσμο που Αλλάζει», το οποίο οργανώνεται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πραγματοποιείται διαδικτυακά από 2 έως 6 Ιουνίου 2021 παρουσιάζονται σημαντικές δράσεις για την ανάδειξη και διαχείριση του Απολιθωμένου Δάσους και του φυσικού πλούτου της Λέσβου.

Το Συνέδριο έχει επετειακό χαρακτήρα και διενεργείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, του πρώτου ακαδημαϊκού τμήματος Γεωγραφίας στην Ελλάδα. Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις θεματικές περιοχές της Ανθρωπογεωγραφίας, της Φυσικής Γεωγραφίας, της Ανάπτυξης και Σχεδιασμού του Χώρου, της Γεωπληροφορικής και της Γεωγραφικής Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν Θεματικές Συνεδρίες, Στρογγυλά Τραπέζια, Εργαστήρια καθώς και ειδική συνεδρία αφιερωμένη στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου δάσους Λέσβου θα παρουσιάσουν επιστημονικές ανακοινώσεις που αναφέρονται στα ερευνητικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την εκτέλεση μεγάλων έργων που υλοποιούνται στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, τις δράσεις ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το πρόγραμμα ανάδειξης και συντήρησης των απολιθωμάτων στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους «Κύρια Απολιθωμένη», τις ψηφιακές δράσεις ανάδειξης της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου, τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού στα Νησιωτικά Γεωπάρκα, τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου για σχολεία, πανεπιστήμια και ειδικές ομάδες επισκεπτών καθώς και την δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης των γεωλογικών μνημείων στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν εργασίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Γεωγραφίας που εκπονήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους γεγονός που αντανακλά τη στενή συνεργασία του Μουσείου με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.geography.aegean/conference.gr.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτιές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μια χρονιά με δυσκολίες, στερήσεις και όνειρα για το μέλλον περιγράφουν απόφοιτοι του σχολείου που ετοιμάζουν βαλίτσες για υψηλόβαθμες σχολές σε όλη την Ελλάδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν πάει άλλο με τις διακοπές ρεύματος!»

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα ομάδας δασοπυρόσβεσης Πολιχνίτου για άμεση δράση

Πρωτοβουλία για ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Πολύκεντρο, με στόχο τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων για το νερό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντίο με σεβασμό στη Νίκη Γεωργή

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποχαιρετά ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπητά του μέλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τα ΕΠΑΛ της Λέσβου ολοταχώς για Ιατρική, Κοινωνικές επιστήμες και Πολυτεχνεία

Δείτε που πέρασαν τα χρυσά παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ