× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Γενικός ξεσηκωμός» για την απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου

Νεκρώνει ιδιωτικός και δημόσιος τομέας ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Σειρά δράσεων από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2021

«Γενικός ξεσηκωμός» για την απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου

Στο πόδι σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των αυριανών συλλαλητηρίων και της απεργιακής μάχης στις 10 Ιούνη βρίσκονται Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες καθώς δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, για να υψωθεί ένα ισχυρό απεργιακό μέτωπο που θα απαιτήσει την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και θα κλείσει τον δρόμο στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει τις «ανατροπές του αιώνα» στη Βουλή.Συγκεκριμένα από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου προγραμματίζεται πικετοφορία για την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10 και 30 το πρωί στο ίδιο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Π.Ε.Κ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας στο ακέραιο της κατευθύνσεις και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών και της Ε.Ε φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην κυριακάτικη αργία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα νομοθετεί τις 10 με 13 ώρες εργασίας την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων. Εκτός όλων των άλλων προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Η κατάργηση του 8ωρου αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας. Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη των εργαζόμενων για να αποκρούσει αυτήν την νέα αντεργατική επίθεση, για να «διαλύσει» τις βλέψεις της Κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για άλλη μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποδείχθηκε άξιος σύμμαχος της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ, η οποία ενσωματωμένη πλήρως στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και τη δημιουργία απεργιακού μετώπου ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα δεν το έβλεπαν και διατράνωναν ότι δεν υπάρχει. Στην κατεύθυνση αυτή αγνόησαν δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, εκατοντάδες συνδικάτα τα οποία είχαν πάρει απόφαση για απεργία στις 3 Ιούνη με σκοπό να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα!

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού προετοίμαζε το «έδαφος» για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και για την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες!

Σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης