× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις αλυκές του Κόλπου Καλλονής

Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/5/2021

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις αλυκές του Κόλπου Καλλονής

Άλλο ένα διήμερο πρωινών εξορμήσεων παρατήρησης πουλιών ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε   στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις Αλυκές Πολυχνίτου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε τα   πρώτα θαλασσοπούλια του κόλπου και στη συνέχεια η δραστηριότητα μεταφέρθηκε σε τρείς άλλες θέσεις γύρω από τις αλυκές. Εκεί παρακολούθησαν  τις φωλιές από Αβοκέτες και Καλαμοκανάδες (που και πως ήταν κατασκευασμένες), πως οι γονείς άλλαζαν βάρδιες στο κλώσσημα και πως απωθούσαν πιθανούς θηρευτές (Γλάρους και Κουρούνες) που πλησίαζαν. Έντονη η δραστηριότητα στη νησίδα όπου τα Ποταμογλάρονα φώλιαζαν το ένα πολύ κοντά στο άλλο, με πουλιά συνεχώς να φέρνουν ψαράκια που κυνηγούσαν στη θάλασσα. Η παρατήρηση έγινε από την κατάλληλη απόσταση και προφυλάξεις ώστε να μην ενοχληθούν τα πουλιά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη φάση του βιολογικού τους κύκλου. Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε Φλαμίνγκο από πολύ κοντινές αποστάσεις, Νανογλάρονα και Βαρβάρες, Μαυροπελαργό, Σταχτάρες, Μαυρολαίμη, κ.ά. καθώς και  τρία είδη χελιδονιών που  έρχονταν στον υγρότοπο για να πάρουν τη λάσπη που χρειάζονται για τις φωλιές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις Αλυκές Καλλονής οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να παρατηρήσουν  ακόμη περισσότερα είδη σε τέσσερεις διαφορετικές θέσεις στη δυτική και νότια πλευρά της. Εδώ Αβοκέτες και Καλαμοκανάδες φώλιαζαν το καθένα στη δική του μεγάλη αποικία με τους Καλαμοκανάδες να δίνουν τις καλύτερες ευκαιρίες για παρατήρηση. Οι συμμετέχοντες προσήλθαν σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Μέσα στην εβδομάδα το ΚΠΕΝ Καλλονής θα δεχθεί τις πρώτες φετινές επισκέψεις από σχολεία, στα πλαίσια του εορτασμού την Ημέρας Περιβάλλοντος 2021 (5η Ιουνίου). Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι τώρα το Νηπιαγωγείο Σκάλας Καλλονής και Παρακοίλων και τα Δημοτικά Κεραμίου και Δαφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές θα κάνουν παρατήρηση πουλιών σε γειτονικούς υγροτόπους (Έλος Παρακοίλων, Εννιά Καμάρες και ποταμό Τσικνιά) και στη συνέχεια εκπαιδευτικές δραστηριότητες προγράμματα με θέμα τα πουλιά των υγροτόπων της Λέσβου. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν κάτω από τα αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αφορούν τους μουσειακούς χώρους και τις υπαίθριες δραστηριότητες σε βιοτόπους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στις ομάδες παρατήρησης πουλιών, τον καθαρισμό και την παρουσίαση και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής