× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου

Συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου το πρωί της ίδιας ημέρας στις 10 και 30 στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2021

Απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου
Φωτό Αρχείου

Παλλεσβιακό ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη σημάνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου με απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου και απεργιακή συγκέντρωση το το πρωί της ίδιας ημέρας στις 10 και 30 στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας στο ακέραιο της κατευθύνσεις και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών και της Ε.Ε φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δίνει τη χαριστική βολή στο 8ωρο, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην κυριακάτικη αργία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα νομοθετεί τις 10 με 13 ώρες εργασίας την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων. Εκτός όλων των άλλων προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, βάζει νέα εμπόδια στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Η κατάργηση του 8ωρου αποτελεί ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν θα μείνουμε θεατές στο σφαγιασμό μας. Τώρα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω και θέλουν να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο, για να καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού προετοίμαζε το «έδαφος» για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα και για την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης!


Σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε δεν χωράει η μοιρολατρία, δεν γίνεται να αποδεχτούμε ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη. Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής