× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδήλατα, «ελιά και πεύκο»!

Με επιτυχία το φετινό Brevet Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2021

Ποδήλατα, «ελιά και πεύκο»!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ποδηλατικό Brevet Λέσβου για το 2021 με ονομασία «Ελιά και Πεύκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φετινό Brevet είχε απόσταση 200 χιλιόμετρα που καλούνταν οι συμμετέχοντες να καλύψουν μέσω ελέγχου σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού. Η διαδρομή ευχάριστη και με περιορισμένα τα υψομετρικά σε μια προσπάθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου να τα κρατήσει όσο πιο χαμηλά γίνεται υψώνοντας από την άλλη, το δείκτη ευχαρίστησης.

Απόλυτα ικανοποιημένοι και οι 19 από τους 20 τερματίσαντες που κάλυψαν την προγραμματισμένη απίθανη διαδρομή εντός του προκαθορισμένου χρόνου. Ο καιρός μεγάλος σύμμαχος μας, αν σκεφτείς ότι την προηγούμενη μέρα, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε οικήματα με πτώσεις δέντρων ακόμα και μέσα στους δρόμους.

Οι χρόνοι κυμάνθηκαν από 7 ώρες και 42 λεπτά για τους πρώτους έως τις 12 ώρες για τον τελευταίο ηρωικό τερματισμό που ακόμα και μετά από προβλήματα, σπασμένες ακτίνες, επιστροφή, επισκευή και συν 40 χιλιόμετρα σε όλη την απόσταση, κατάφερε εντός χρόνου να παραδώσει την κάρτα συμμετοχής στο κοντρόλ του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι να πεις γι αυτούς τους ανθρώπους που με την δική τους μόνο δύναμη και υποστήριξη, (καθότι απαγορεύεται κάθε είδους εξωτερική βοήθεια) καταφέρνουν να αποδείξουν στον απλό πολίτη οτι αν είναι εφικτό από έναν άνθρωπο να κάνει 200 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ώρες, τότε σίγουρα είναι δυνατό κι εμείς να πάμε με το ποδήλατό μας, απλά μέχρι το κέντρο της πόλης!

«Ανυπομονούμε μέχρι το επόμενο Brevet του 2022 όπου οι συνθήκες, οι καταστάσεις, η νομοθεσία, οι φόβοι μας και τελικά η πραγματική μας ελευθερία θα μας επιτρέψουν να είμαστε περισσότεροι (όπως παλιά) με συμμετοχές κι από άλλα μέρη της Ελλάδας» λένε οι διοργανωτές.

Φέτος παρά τις αρνητικές συγκυρίες, στο Brevet Λέσβου 200χλμ του 2021 κατάφεραν να συμμετέχουν 2 αθλητές από τη γειτονική Χίο (που την επόμενη μέρα συνέπεσε να έχει ποδηλατικό αγώνα δρόμου) και ένας από τη Σάμο. «Ευχαριστούμε τους ποδηλατικούς τουρίστες που ταξίδεψαν από μακριά για να επισκεφτούν το όμορφο νησί μας, να συλλέξουν τις όμορφες εικόνες από τα σημεία που επέλεξε ο Ποδηλατικός Σύλλογος να επισκεφτεί το Brevet, να τις πάρουν μαζί τους και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους. Μέχρι το 2022 θα ψάχνουμε να βρούμε νέα μέρη, νέες διαδρομές νέες προκλήσεις για να μοιραστούμε με τους συμμετέχοντες του Brevet Lesvos 200Km "Ελιά και πεύκο" του 2022.» κατέληξαν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα